Nieuws

Wereldvoedseldag in Amsterdam met sprekers en talkshows

De Verenigde Naties hebben 16 oktober in 1981 uitgeroepen tot Wereldvoedseldag, een dag waarop wereldwijd aandacht wordt besteed aan de grote voedselvraagstukken van dit moment. In Amsterdam wordt er bij stilgestaan met Eat This!, een avond met masterclasses, talkshows, silent cinema en lekker eten.

Wereldvoedseldag – 16 oktober – werd in 1981 geïntroduceerd door de Verenigde Naties en is bedoeld om blijvende aandacht te creëren voor de grote mondiale voedselvraagstukken.

Hoe werken we honger de wereld uit en hoe zorgen we ervoor dat we de hele wereld op een duurzame manier van eten voorzien?

Amsterdam
In Amsterdam wordt er op 15 oktober bij stilgestaan tijdens de tweede editie van Eat This! In Pakhuis de Zwijger vindt van 18.00 uur tot middernacht een programma plaats met masterclasses, talkshow, silent cinema en lekker eten.

Vraagstukken
Aanwezigen gaan met journalisten, ondernemers, politici, wetenschappers en toekomstdenkers in gesprek over hoe grote vraagstukken anders kunnen worden aangepakt.

Entreekaarten
Kaarten voor Eat This! kosten 20 euro, maar op dit moment ontvang je 2,50 euro korting. Bestellen kan via de website van het evenement: Eatthis.nu.

Pakhuis de Zwijger is gehuisvest aan de Piet Heinkade in Amsterdam.

Vorig artikel

Masterchef-presentator Michiel van der Eerde opent restaurant C

Volgend artikel

Begin wildseizoen met een masterclass van Erik van Loo

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.