Nieuws

Restyling voor restaurant Eindeloos van Willem Schaafsma

Willem Schaafsma heeft de verplichte sluiting in de strijd tegen het coronavirus gebruikt voor een vernieuwing van zijn restaurant Eindeloos in Leeuwarden. ‘Met wit en basaltblauw als leidende kleuren’, aldus de eigenaar, die eveneens aangeeft weer zelf achter de kachel te staan en drie nieuwe menu’s introduceert.

‘Het restaurant heeft een restyling gekregen met wit en basaltblauw als leidende kleuren’, zo laat Willem Schaafsma weten aan ChefsFriends.

‘Op de muur foto’s van de bekende fotograaf Henk Bleeker en zijn model Liesbeth. Vrouwelijke vormen die de elegantie en klasse van Eindeloos versterken.’

Keuken
In de keuken staat Willem zelf weer. Er zijn drie menu’s met zoals altijd een belangrijke rol voor groenten. ‘Onze Proeverij Eindeloos en onze Groenteproeverij zijn verrassingsmenu’s, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van het aanbod van de regio.’

Menu Royal
In het restaurant moeten gasten ‘weer dingen proeven die ze thuis niet vaak klaarmaken en dus echt verwenmomenten zijn’.

‘Belangrijk na de lange horecastilte. Voor deze mensen hebben we ons Menu Royal in het leven geroepen. Met daarin coquille, kreeft, zwezerik, truffel en melkkoe-ossenhaas. Beschikbaar in vier of vijf gangen.’

Wijnkaart
De wijnkaart is vernieuwd met een – volgens Willem – waanzinnige selectie biodynamische wijnen van wijnboer Fritz Salomon uit Oostenrijk. ‘De op hout gerijpte weissburgunder met tonen van citrus, jodium en zeewier is één van die unieke wijnen die hij produceert.’

Leeuwarden
Sinds de heropening op 1 juni wordt in het restaurant in Leeuwarden gewerkt met twee shifts. ‘Een van 17.00 tot en met 19.30 uur en een vanaf 20.00 uur. Met een capaciteit van zestien zitplaatsen per shift komen we daarmee alsnog uit op onze oude bezetting.’

Buiten is een terras gerealiseerd met vijf tafels. ‘En een prachtige heg van olijvenwilgen’, besluit Willem.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Goyvaerts in Eindhoven sluit zich aan bij JRE-Nederland

Volgend artikel

Swijnenburg tovert evenementenlocaties om tot restaurants

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.