Nieuws

NOMA MY PERFECT STORM bij Restaurant One in Roermond

De film NOMA MY PERFECT STORM komt naar Nederland. Zondag 5 juni is er bij restaurant ONE in Roermond een speciale Limburgse première van de documentaire die gaat over ‘het beste restaurant van de wereld’ en haar chef René Redzepi.

De door Michelin met een ster bekroonde Nederlandse chefs Edwin Soumang van ONE (Roermond) en Jan Marrees van Bretelli (Weert) zorgen voor de culinaire invulling.

Noma in het Deense Kopenhagen is volgens velen het beste restaurant van de wereld. Het tweesterrenrestaurant staat al jaren in de top van de gerenommeerde internationale lijst World’s 50 Best Restaurants.

René Redzepi
Chef René Redzepi wordt door journalisten en critici geprezen om zijn creatieve gerechten. Het restaurant trekt gasten van over de hele wereld. Daartoe aangezet door nieuwsgierigheid en ontzag voor het wonder van de Scandinavische keuken, ook wel bekend als Nordic Cuisine.

De documentaire NOMA MY PERFECT STORM van Magnolia Pictures heeft het verhaal van Redzepi en Noma vastgelegd. De chef biedt een kijkje in zijn keuken, maar vertelt ook over de ontberingen die horen bij het runnen van een restaurant op het hoogste niveau en hoe moeilijk het is om dat niveau te handhaven.

Exclusief in Nederland
NOMA MY PERFECT STORM is slechts een enkele keer eerder vertoond zoals tijdens het filmfestival in Cannes. Heel bijzonder is het dus dat zondag 5 juni een première plaatsvindt in de ECI in Roermond.

Restaurants ONE en Bretelli
Voor de door Michelin bekroonde chefs Edwin Soumang van ONE in Roermond en Jan Marrees van Bretelli in Weert aanleiding deze exclusieve Limburgse première van nog meer elan te voorzien. Zij zorgen voor de culinaire invulling van de avond met gerechten en hapjes op sterniveau.

Kaarten bestellen
Voor een all-inprijs van 99 euro per persoon kun jij erbij zijn, een absolute must als je houdt van lekker eten en topgastronomie op internationaal niveau. Maar let op: er zijn slechts 137 kaarten beschikbaar.

Reserveren kan via www.restaurantone.nl/shop. Voor meer informatie kun je ook telefonisch contact opnemen via telefoonnummer (0475) 60 02 62.

Restaurant ONE wordt geëxploiteerd door Edwin Soumang en Bethany De Long. Jan en Patricia Marrees zijn de eigenaren van Bretelli in Weert. Beide restaurants zijn door Michelin bekroond met een ster en aangesloten bij restaurantvereniging JRE Nederland.

Het volledige programma ziet er als volgt uit:
14.00 uur – Ontvangst, met cocktail en fingerfoods.
15.00 uur – Première NOMA MY PERFECT STORM in ECI Film.
16.30 uur – Gerechten van ONE en Bretelli in een feestelijke setting, met muziek van dj D-Shades.
19.30 uur – Einde van een uniek film- en foodevent.

 

Vorig artikel

Hotel Crowne Plaza Maastricht heeft ‘Terras van het Jaar 2016’

Volgend artikel

Spaanse wijnmaker naar Nobel op Ameland voor bijzonder diner

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.