Nieuws

Nieuw interieur voor Restaurant Wolfslaar in Breda

Het met een Michelinster bekroonde Restaurant Wolfslaar is vernieuwd. Niet alleen heeft interieurarchitect Erik Koijen een ingetogen ontwerp gemaakt dat als een warm bad aanvoelt. Ook de wijnkaart is uitgebreid.

In september 2022 is Restaurant Wolfslaar overgenomen door een vaste gast en trouwe ambassadeur van het restaurant. Met deze overname kwam er ruimte voor nieuwe, positieve ontwikkelingen, zo laat het bedrijf weten.

Interieurarchitect Erik Koijen werd gevraagd voor het nieuwe interieur. Erik Koijen: ‘Het interieur is een wezenlijk onderdeel van de totaalbeleving. Veel aspecten waren al van zeer hoge kwaliteit, met als stip op één de keuken. Daarnaast spelen de omgeving en het prachtige oude landgoed vanzelfsprekend ook een grote rol. Het interieur moet daarin niet de hoofdrol willen overnemen. Daarom heb ik gekozen om het ingetogen van opzet te houden, maar wel met een passende kwaliteit.’

Koijen vervolgt: ‘Er zijn mooie, luxe materialen gebruikt zoals notenhout en marmer. De sfeer is warm, eigentijds maar linkt ook zeker aan het verleden. Het interieur draait niet alleen om sfeer en uitstraling, het ondersteunt de brigade volledig in hun werkzaamheden om de gasten absolute gastvrijheid te laten beleven. Uiteindelijk komen zo alle facetten samen om ultiem te genieten van een culinaire middag of avond in een omgeving die de juiste entourage vormt en aanvoelt als een warm bad’.

Michelinster

Het culinaire team staat al sinds 2000 onder leiding van SVH Meesterkok Maarten Camps. Zijn liefde voor het vak komt nog steeds tot uiting in elk gerecht dat zijn keuken verlaat. Puur, oogstrelend en smaakvol. Voor zijn gerechten gebruikt hij voornamelijk lokale ingrediënten. Maarten kookt met de seizoenen mee en trekt er met het team op uit om kruiden, bloemetjes en paddenstoelen te plukken op het landgoed. Hij heeft al 19 jaar een Michelinster.

Bijzondere wijncollectie

De wijnkaart is door sommelier Rick van den Broek de afgelopen tijd flink uitgebreid. Nieuwe ontdekkingen, maar ook de klassiekers ontbreken niet. De collectie waaruit gasten kunnen putten is volgens Wolfslaar uniek in de regio. De wijnkaart wordt door het restaurant liefdevol ‘de wijnbijbel’ genoemd.

Lees ook:
Nieuwe eigenaar Wolfslaar Breda: ‘Verbouwing in januari’
Meestermenu Maarten Camps bij laagdrempelig Wolfslaar [blog uit 2017
]

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Hofstede Meerzigt: baken van stabiliteit en uitzondering

Volgend artikel

Schmidt Originals Kookboek: 50 recepten met vis

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.