Nieuws

Honderd chefs koken in Vianen en jij kunt erbij zijn

Het wordt volgens de organisator ‘het grootste culinaire evenement van ons land’. Zaterdag 30 september en zondag 1 oktober koken liefst 100 Nederlandse chefs in het Miele Experience Center in Vianen tijdens ‘100Chefs by Gault&Millau’. Bedoeld om de diversiteit en kwaliteit van de Nederlandse culinaire scène te promoten.

Het gastronomische feest is een initiatief van de culinaire gids Gault&Millau en moet tweeduizend liefhebbers naar Vianen trekken. Organisator Godfried van der Lugt noemt het meer dan een evenement.

Restaurants, chefs en wijnmakers
‘We laten gasten kennismaken met restaurants, chefs en wijnmakers. We zijn verheugd dat we dit platform kunnen bieden aan zowel gevestigde namen als opkomend talent en wij kijken ernaar uit om samen een onvergetelijke gastronomische ervaring te creëren.’

Signatuurgerechtjes
De honderd chefs zijn verdeeld over twee dagen en serveren signatuurgerechtjes op amuseformaat. Daarvoor worden achttien keukens ingericht en drie keer per dag wisselt de bemanning van de keuken.

Als je erbij wilt zijn, dan kun je een ticket reserveren via de website van het evenement. Daar kun je ook zien welke chef op welke dag kookt.

Wie er twee dagen bij wil zijn, kan een passe-partout kopen voor 250 euro. Voor een dagkaart bedraagt de prijs 150 euro.

Wijnhuizen
Met je entreekaart kun je ook tal van wijnen proeven. In samenwerking met Gall&Gall presenteren 25 wijnhuizen namelijk hun assortiment. En je hebt de mogelijkheid om deel te nemen aan tastings en masterclasses van wijnmakers en chefs.

Voor de top cuvée van ieder wijnhuis moet je bij de premium wijnbar zijn. Dit zijn overigens de enige consumpties die niet bij de prijs zijn inbegrepen.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), WTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.n

Vorig artikel

Robert Heida over Iced Coffee

Volgend artikel

Aan de Zweth: laat je verleiden door de liefdesbrief van Joris

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.