Guust de Nijs: ‘Op zoek naar een opvolger’

Wat drijft chefs en hoteliers? Wat doen ze om fit te blijven, waar eten ze zelf graag, wat hebben ze altijd in de koelkast liggen en wat is dé guilty pleasure die ze exclusief delen met ChefsFriends? In deze aflevering Guust de Nijs van restaurant Le Mirage in Emmeloord.
Wat is jouw guilty pleasure?
‘Na doorgifte van de laatste piece een biertje met de koks.’
Thuis in mijn koelkast staat altijd…
‘Witte wijn van mijn vrouw en een Gulpener-biertje voor mij.’
Wat doe je om fit te blijven?
‘Samen doen we aan krachttraining en we houden veel van lopen. Het Pieterpad in coronatijd.’
Welke muziek schalt er uit de luidsprekers tijdens de mise-en-place? Of hebben jullie met het keukenteam een ritueel?
‘Top 2000-muziek. Meestal laat ik de leerling de muziekkeuze bepalen.’
Welk ingrediënt ontbreekt nooit op jouw kaart?
‘Verse streekproducten op een andere wijze verwerkt. Nu bijvoorbeeld aardappelbrood, omdat we tenslotte in de aardappelhoofdstad van de wereld zitten.’
Vakantie. Ik ga graag naar…
‘Ik laat me altijd verrassen door mijn vrouw en/of kinderen. Zij kiest altijd voor een wijnland in de zomer.’
Als ik zelf uit eten ga, doe ik dat graag bij…
‘Collega’s in de buurt.’
Welke spannende plannen heb jij voor 2023?
‘We weten dat we in onze familie geen opvolger hebben, dus we gaan op zoek naar iemand die ons restaurant t.z.t. gaat overnemen. Verder gaan we ons interieur weer updaten en op wijnreis, omdat mijn vrouw vinoloog (bij WTOL Academy) is gewonden!’
Bekijk hier alle artikelen uit de serie!
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Arditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint, WTOL-Academy, Zeeuwsche Zoute, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.