Nieuws

Food Truck Festivals gestart: volop keuze voor liefhebber

Het voorjaar en de zomer zijn onlosmakelijk verbonden met food truck festivals. Voor liefhebbers zijn er de komende maanden mogelijkheden te over. Ook ChefsFriends is op veel plaatsen aanwezig. We doen verslag op deze website.

Om de festivals onder de aandacht te brengen van food- en travelliefhebbers, lanceren we op ChefsFriends.nl de rubriek iSnaps. Met onze iPhone in de aanslag bezoeken we zoveel mogelijk meerdaagse festivals.

Dat doen we op de eerste dag, en nog diezelfde avond publiceren we de foto’s. Als bezoeker van onze site krijg je dan een goede indruk van het festival en kun je besluiten de dagen daarna een bezoek te brengen.

Amsterdam
Afgelopen weekeinde trapten Amsterdam en Rotterdam af. In de hoofdstad vonden (onder andere) Het weekeinde van de Rollende Keukens en The Amsterdam Coffee Festival plaats.

Rotterdam
Rotterdam was gastheer van de eerste 2015-editie van Food Truck Festival TREK, waar ChefsFriends aanwezig was. Foto’s zijn te bekijken op onze Facebook-pagina.

Festival TREK
Festival TREK vindt dit jaar plaats in liefst acht steden. Na Rotterdam is het de beurt aan Utrecht (22 t/m 25 mei), Maastricht (29 t/m 31 mei), Enschede (5 t/m 7 juni), Nijmegen (26 t/m 28 juni), ’s-Hertogenbosch (10 t/m 12 juli), Amsterdam (17 t/m 19 juli) en Den Haag (10 t/m 13 september).

Lepeltje Lepeltje
Ook Lepeltje Lepeltje speelt zich af op meerdere locaties in het land. Van 22 t/m 25 mei wordt afgetrapt in Amersfoort en daarna volgen Groningen (19 t/m 21 juni), Zwolle (10 t/m 12 juli), Apeldoorn (21 t/m 23 augustus) en Haarlemmermeer (29 en 30 augustus).

Amsterdam staat van 4 t/m 7 juni in het teken van Taste of Amsterdam.

Agenda
Om het overzichtelijk te houden, volgt hieronder een kort overzicht van de (nog niet genoemde) activiteiten in de maanden mei en juni. Een uitgebreidere lijst is te vinden onder het kopje Agenda in de hoofdnavigatie.

Mei
23 en 24: Bourgondisch Boxmeer
23 en 24: MultiCulinair Festival Groningen
29 t/m 31: Italië Evenement Haarzuilens
29: Start Riesling Weeks (t/m 14 juni)
30 en 31: Tuin en Culinair Fair Roden

Juni
4 t/m 7: Proef Mei Bergen op Zoom
7: Fair Culinair Puth
14: Dutch Raw Food Festival Amsterdam
19 t/m 21: KunsthalKOOKT & Kweekt Rotterdam
26 t/m 28: Culinair Zandvoort
26-27: Culivent Almelo

Vorig artikel

Jacob Jan Boerma over groot internationaal culinair evenement

Volgend artikel

Erik van Loo van Parkheuvel kookt in Markthal Rotterdam

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.