De favoriete delicatessenwinkels in Limburg van Camille Oostwegel jr.
Onder de noemer ‘provincie in de kijker’ vragen we iedere maand een chef of hotelier naar zijn favoriete delicatessenwinkels in de provincie waarin zijn bedrijf is gelegen. Om jou te helpen bij het vinden van die verborgen parels. Deze maand Camille Oostwegel jr. van Oostwegel Collection uit Zuid-Limburg.
Le Salonard in Maastricht
In de Rechtstraat net ten oosten van de Maas is delicatessenwinkel Le Salonard gevestigd. Hier wordt zuurdesembrood op ambachtelijke wijze gemaakt. Ook worden er taartjes, brownies en quiches gemaakt, allemaal favorieten van Camille.
Eyserhalte in Eys
In Eys, niet ver van Gulpen, vinden we aan de Wittemerweg de regionale delicatessenwinkel Eyserhalte. Met onder andere heerlijke balsamico’s, chutneys, dressings, Limburgse augurken, uien confituren, truffelmayonaise, gevogeltefond en een gehaktbal van toprestaurant Beluga loves you een plek voor ware lekkerbekken, zoals Camille.
Adriaan de Smaakmaker in Maastricht
Dit is het adres voor ambachtelijk geproduceerde mosterd, jams en mayonaises. Het fruit waarmee hier wordt gewerkt is van lokale producten en veelal biologisch en onbespoten. Blikvangers zijn de rode wiemelkesjam en Maastrichtse kruidenmosterd die inmiddels al ver buiten Maastricht naam heeft gemaakt.
Blanche Dael in Maastricht
Koffiebranderij en theepakkerij Maison Blanche Dael in Maastricht is sinds 1878 gevestigd in de Wolfstraat. Het familiebedrijf is een begrip tot ver buiten Limburg. Achter de winkel ligt het atelier van Blanche Dael. Hier vind je een ruimte voor de ware koffiegekken onder ons. Vanzelfsprekend worden de bonen er vers gebrand. Alleen die geur al…….heerlijk!
Semplice e buono in Maastricht
Deze Italiaanse delicatessenwinkel tref je aan in de Rechtstraat 82, niet ver van Le Salonard. Voor Camille mooi te combineren. Het is een zaak voor de beste risotto, broodjes, pasta en antipasti. Alle producten en gerechten zijn geïnspireerd op basis van traditionele recepten. Ook is het mogelijk om te lunchen, om te genieten van een panini of een goede kop Italiaanse koffie.