Advertorial

Deze voeding bevat veel magnesium!

Advertorial – Een magnesiumtekort komt vaak voor. Meer dan 60 procent van de volwassenen heeft ermee te maken. Dit komt deels doordat de grond waarop ons voedsel groeit steeds minder magnesium bevat, zelfs in voedingsmiddelen die vroeger veel magnesium hadden.

Verschillende dingen, zoals het eten van bewerkte voedingsmiddelen, het nemen van medicijnen en blootstelling aan chemicaliën, maken ons lichaam hongerig naar meer magnesium om in balans te blijven.

Ook stress en hormonale veranderingen, vooral bij vrouwen, kunnen ervoor zorgen dat we te weinig magnesium hebben. Je kunt kiezen voor een magnesiumsupplement van Nutribites als je te maken hebt met een tekort, maar welke voeding moet je nemen?

Water

Water kan eigenlijk een onverwachte bron van magnesium zijn. Er zitten verschillende mineralen in verschillende soorten water, waaronder magnesium. Het is de moeite waard om uit te zoeken welk merk water het hoogste magnesiumgehalte heeft als je wilt zorgen voor een betere inname van magnesium.

Groene bladgroenten

Groene bladgroenten als andijvie, spinazie en boerenkool zijn geweldige bronnen van magnesium. Je kunt ze gemakkelijk in je dagelijkse maaltijden opnemen, bijvoorbeeld door ze toe te voegen aan salades, smoothies en soepen.

Noten

Cashewnoten, amandelen en paranoten zijn niet alleen heerlijke snacks, maar ook rijk aan eiwitten, gezonde vetten en magnesium. Je kunt van ze genieten als tussendoortje, toevoegen aan je favoriete granola of zelfs gebruiken om notenpasta te maken.

Avocado’s

Avocado’s zijn niet alleen goed vanwege hun gezonde vetten, maar ze bevatten ook magnesium. Je kunt ze gemakkelijk aan smoothies en salades toevoegen, of ze gebruiken om guacamole te maken.

Bananen

Bananen zijn eigenlijk behoorlijk goed als het gaat om magnesium. Vooral als je actief bent in sport, kan het eten van bananen je helpen om je magnesiumgehalte op peil te houden. Het is wel belangrijk om rijpe bananen te kiezen, omdat ze dan de meeste voedingsstoffen bevatten.

Peulvruchten

Kikkererwten en linzen zijn niet alleen rijk aan eiwitten, ze zitten ook bomvol magnesium en vezels, wat supergoed is voor je lichaam. Dus als je ze aan je gerechten toevoegt, krijg je een flinke dosis magnesium binnen en geef je je lichaam de vezels die het nodig heeft voor een gezonde boost.

Makreel

Makreel is echt een super vis! Het zit bomvol goede dingen zoals omega-3-vetzuren, magnesium, calcium en allerlei andere gezonde stoffen.

Zeewier en algen

Chlorella, spirulina en zeewier zijn echt gezonde keuzes. Ze zitten boordevol magnesium, ijzer en jodium. Gewoon in je smoothie gooien of als bijgerecht eten. Door ze regelmatig te eten, voorkom je tekorten en voel je je energieker. Neem deze op in je dagelijkse voeding en zorg goed voor jezelf door genoeg van dit belangrijke mineraal binnen te krijgen.

Vorig artikel

Schmidt Originals Kookboek: 50 recepten met vis

Volgend artikel

Opnieuw nieuwe namen in de Michelingids

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.