Home / De Eetweek / De Eetweek van Geert-Jan Vaartjes

De Eetweek van Geert-Jan Vaartjes

Wat eet een chef-kok? Een week lang houdt een chef voor ChefsFriends bij wat hij zelf eet. In de eerste aflevering van de nieuwe rubriek De Eetweek komt Geert-Jan Vaartjes aan het word, chef-kok van het prachtige Outrigger Mauritius Beach Resort.

Maandag:
Als ontbijt een stokbrood met Nutella. Voor de lunch proef ik een aantal verschillende pasta-gerechten zoals Linguini met tomaat, prawn en chili, paella met paprika, limoen en saffraan en Orechiette met doperwten, ham en geitenkaas. Het diner sla ik over.

pasta

Dinsdag:
Het ontbijt vanochtend is omelet met rode pepers, zeg maar de ‘Mauritian way’. Twee keer per maand draai ik een duty dienst. Dan komt meestal mijn gezin in het hotel en dan slapen we er ook. De lunch sla ik over en als diner eet ik samen met mijn vrouw en kids een pizza voordat het diner in het restaurant start. We maken en bakken ‘live’ pizza’s in de bar!

Woensdag:
Als ontbijt een stokbrood met Nutella. Lunch: Puri met aardappelcurry, menth chutney en tomatensaus, en een roti van Chennai vis, curry en ananas pickles. Diner: niks.

Stokbrood met ham

Donderdag:
De donderdag begint met een stokbrood met hagelslag, deze keer. Als lunch een Vietnamese Pho Soup, een krachtige bouillon met noedels, rundvlees en veel groenten. Diner: weer niks. Ik eet bijna nooit ’s avonds.

Vrijdag:
Ontbijt (thuis): 2 stukjes stokbrood met pindakaas en hagelslag, met daarbij een glas thee. Voor de lunch neem ik een Pad thai. Met lunchtijd hebben we een streedfoodconcept in ons hoofdrestaurant bestaande uit 3 verschillende Indian, 3 Asian en 3 mediterranen gerechten waaruit de gast kan kiezen. Ik bestel vaak wat op kantoor om te proeven. Als diner eet ik sushi en met tamarinde geglaceerde Red drum. Vanavond heb ik met mijn vrouw en een Nederlandse vriendin gegeten bij het Aziatische restaurant Gin’ja.

Padthai

Zaterdag:
Als ontbijt Mauritian noedels. Dat zijn gekookte noedels met kip, chili, gebakken ei en een krachtige bouillon. Echt anti-kater food, hahaha. De lunch heb ik vanwege de drukte overgeslagen en ook het diner schoot er bij in. Natuurlijk wel een beetje lopen snaaien.

Zondag:
Als ontbijt een stokbrood met ei en verschillende gedroogde soorten ham. Lunch: Thaise lunch bij vrienden, met onder andere Som tam (papaja salade), bouillon met kippevoetjes, gepofte varkenshuid, sticky rice, thais calamari salade en bbq-beef. Diner: niks

[infobox title=’Outrigger Mauritius Beach Resort’]Geert-Jan Vaartjes werkt al enkele jaren op het Outrigger Mauritius Beach Resort op het in de Indische oceaan gelegen Mauritius. Het resort telt 181 luxe kamers met zeezicht, vier zwembaden, een luxe wellness en drie restaurants waaronder strandrestaurant Edgewater, Willie’s Rum & Crab Shack en The Plantation Club. Geert-Jan is ‘Executive Chef’ van het Outrigger Mauritius Beach Resort en daarmee eindbaas van alle restaurants.

[/infobox]

Lees verder

Schrijf je in en mis niets!

Ontvang Gratis ons wekelijks magazine in in je mailbox en mis niets!

De beste recepten van onze beste chefs

De beste chefs delen hun beste gerechten in onze recepturenbank. En nu denk je wellicht: die kan ik toch niet maken. Jawel hoor. De ingrediënten en benodigde apparatuur zijn afgestemd op de thuiskok, die in zijn eigen keuken graag bakt, grilt en stoomt.

De recepturenbank is gevuld met gerechten van diverse sterrenkoks, maar toegankelijk gemaakt voor de hobbykok. Lekker thuis koken met recepten van Martin, Michel en Hans.

Kijk rond in onze showroom

Onze showroom is gevuld met de leukste en lekkerste producten en diensten. Je kunt er terecht voor aanbiedingen, smakelijke kortingen en andere voordelen.

Snuffel er eens rond en laat je inspireren. Als cadeau voor jezelf of om anderen mee te verrassen.

showroom bonbons

© Copyright ChefsFriends.nl – Een activiteit van R & R media en advies.