Nieuws

Buikspek met groene curry van Edwin Soumang in treinrestaurant

Wie eens op een bijzondere plek wil eten, kan denken aan een treinrestaurant. In een prachtige panoramarijtuig uit de zestiger jaren worden binnenkort gerechten geserveerd van sterkok Edwin Soumang.

In het weekend waarin Sail Amsterdam wordt gehouden op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 augustus, start het Panorama Rail Restaurant in Amsterdam. Om 18.15 uur vertrekt de klassieke trein vanaf Amsterdam CS.

In drie uur tijd wordt vervolgens via de oudste spoorlijn van Nederland Haarlem aangedaan, gevolgd door Leiden, Den Haag en Rotterdam. Via het Groene Hart wordt daarna koers gezet richting Amsterdam. Om 21.15 uur arriveert de trein weer in onze hoofdstad. De passagiers hebben hun buikje dan lekker gevuld.

Edwin Soumang
Gevuld met heerlijke gerechten van Edwin Soumang, eigenaar van Restaurant One in Roermond en houder van een Michelinster. Edwin laat een viergangenmenu serveren met een cocktail van zalm, buikspek met groene curry, een mooi stuk kalfslende en als afsluiter een citroendessert. Daarbij worden heerlijke wijnen geschonken.

Panorama Rail Restaurant
Het Panorama Rail Restaurant is een initiatief van Luc Peulen, oprichter van Railpromo. Die kwam in contact met Edwin en in samenwerking met een cateraar is dit initiatief ontstaan. Na het openingsweekend waarbij de trein drie maal rijdt, toert het Panorama Rail Restaurant elk weekend op zaterdag haar vaste ronde door de Randstad.

Wie wil genieten van deze bijzondere eetervaring kan boeken via www.panoramarail.nl. Een treinkaartje kost 125 euro. Dat is inclusief een welkomsdrankje en een uitgebreid viergangenmenu, en exclusief andere dranken.

Ga jij binnenkort deze lekkerste treinreis van Nederland maken? Laat het ons even weten door een reactie achter te laten onder dit bericht.

 

Vorig artikel

Kim van Velzen over zijn Rotterdam

Volgend artikel

Merlet in Schoorl presenteert nieuwe chef Jonathan Zandbergen

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.