Uit in mijn woonplaats

Kim van Velzen over zijn Rotterdam

‘Uit in mijn woonplaats’ is een nieuwe rubriek op ChefsFriends.nl. Maandelijks vragen we een bevlogen inwoner de 6 favoriete plekken in zijn of haar woonplaats. We trappen af met Kim van Velzen van KIMspiration.

1. Foodelicious delicatessenwinkel
Olie, azijn en alles met truffel. Een food shopping paradijs op de Mariniersweg. En Jaime en Herman nemen altijd de tijd voor een praatje of uitleg over de producten. Proeven is een must.

2. Euromast
Nog steeds de hoogste uitkijktoren van het land. Kijk over de stad en bij helder weer kun je zelfs de koeltorens van Antwerpen zien liggen. Het uitzicht gaat nooit vervelen.

3. Restaurant Antichic
Een Rotterdamser restaurant bestaat er niet. Met Ank en Ron als fijne mensen en goede ondernemers. En koken kan Ron ook nog eens heel fijn.

4. Katendrecht met het Deliplein en de Fenix Food Factory
Loop langs Hotel New York over de Hoerenloperbrug naar Katendrecht. Het heeft lang geduurd voor de voormalige hoerenbuurt in Rotterdam tot ontwikkeling kwam maar nu is het een hotspot waar je heerlijk kunt eten, drinken, relaxen en daarna de boodschappen doet bij lokale ondernemers in de Fenix Food Factory.

5. CitizenM hotel
Een goed bed vind je op veel plekken. Een woonkamer-achtige sfeer niet. Een fijne plek om te werken, te lunchen en koffie te drinken midden in het centrum.

6. Markthal
Wie kent ‘m niet. Een prachtig gebouw met een nog mooier kunstwerk op het plafond. Maar vooral lekker rondstruinen tussen de marktkramen en de restaurants. Boodschappen doen, lunchen, borrelen en dineren op één plek.

 

Kim van Velzen
Kim van Velzen‘Een Rotterdammer met een grote mond en een klein hartje, die graag oog heeft voor de wereld om hem heen. Ik hou van eten en reizen. Dat doe ik dus ook zoveel mogelijk. Altijd twee desserts, omdat een goede maaltijd dat verdient als afsluiting. Daarnaast adviseer ik bedrijven in de horeca, foodretail en zorg over het inzetten van gastvrijheid en het zo effectief mogelijk benutten van alle online en social media mogelijkheden.’

 

Vorig artikel

Nederlandse sommeliers verkopen bijzondere wijnboxen

Volgend artikel

Buikspek met groene curry van Edwin Soumang in treinrestaurant

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.