Nieuws

Alessio Colavecchio nieuwe General Manager van Hilton Amsterdam

Alessio Colavecchio is benoemd tot General Manager van Hilton Amsterdam. Daarmee keert hij na drieënhalf jaar Hilton Lake Como terug naar Amsterdam. Alessio is een bekend gezicht bij Hilton Amsterdam; het is de plek waar hij zijn veelzijdige loopbaan ooit begon.

‘Hilton Amsterdam is een vertrouwde plek die mij elke keer blijft verrassen. De locatie, het terras met die geweldige tuin aan het water; het biedt zóveel mogelijkheden. Prioriteit voor nu zijn de mensen die er werken en nieuwe mensen die we willen aantrekken’, aldus Alessio. 

Alessio staat bekend om zijn strategische inzicht, vernieuwende ideeën en oog voor detail, zo laat Hilton weten. De komende periode zal Alessio zich samen met het team focussen op de ontwikkeling van nieuwe plannen. Deze richten zich op zowel buurtbewoners, families uit eigen land en toeristen, als op de zakelijke gast.  

Alessio Colavecchio (Taormina, Italië 1975) begon in 1999 zijn loopbaan in Roberto’s en de Half Moon Lounge. Na een uitstapje naar Radisson SAS Airport Schiphol keerde hij voor de eerste keer terug in Hilton Amsterdam als Restaurant & Bar Manager. Een volgende tussenstap was Food & Beverage Manager in het Amstel Hotel Amsterdam. Ook toen koos hij toch weer voor Hilton waar hij Director of Operations werd van Hilton Amsterdam.

Zijn eerste rol als General Manager was in het Hilton Madrid Airport, eind 2012. Twee jaar later keerde hij terug naar het Hilton Amsterdam als General Manager. In 2018 werd hij General Manager van Hilton Lake Como.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Duurzaam Koken Thuis: Waar koop ik in?

Volgend artikel

Chefswissel bij restaurant Bentinck in Amerongen

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.