Advertorial

Slimme tips voor het opbergen van servies

Advertorial – Hoe kun je servies nu eigenlijk het best opbergen? Dit kan best een puzzel zijn. Je hebt immers veel verschillende onderdelen in huis, die allemaal weer een eigen vorm kennen. Van leuke tot praktische tips – we delen ze graag met je.

Tentoonstellen in servieskast
De beste tip die we je kunnen geven, zeker als je trots bent op het servies dat je in huis hebt: bewaar het in een mooie servieskast! Zet de kast in de keuken of woonkamer. Hier komt het servies namelijk te allen tijde tot recht, ook als je het even niet gebruikt. Het servies staat in het zicht en is niet verstopt in de keukenkastjes.

Dit is trouwens direct een goede reden om op zoek te gaan naar fraaie serviessets! Je hebt genoeg om uit te kiezen. Denk aan een bijzondere kleur of een print. Je kunt alles naar smaak in huis halen, of alleen specifieke onderdelen – die je het meest gebruikt of die juist nog missen in je collectie. Heb je bijvoorbeeld al leuke gebaksbordjes? Daar is altijd nog wel een plekje voor te vinden in de servieskast.

Borden in bordenrek plaatsen
Vind je het onhandig dat je borden op elkaar gestapeld liggen en je om die reden dus enkel de bovenste borden gebruikt? Je bent niet de enige.

Gelukkig is er een oplossing voor te vinden: gebruik een bordenrek. In zo’n rek kun je de borden achter elkaar plaatsen – en kun je ze er eenvoudiger een voor een uit pakken. Als je voor een houten rekje gaat, ziet het er ook nog eens mooi uit.

Praktische lade voor bestek
Richt je besteklade overzichtelijk in. Zo voorkom je dat het er een rommeltje wordt. Haal allereerst eens al je bestek eruit en zoek het uit: wil je alle onderdelen nog bewaren? Bestek dat je maar zelden gebruikt, kun je wellicht beter op een andere plek bewaren.

Maak de lade wat minder vol, zodat je ook overal sneller bij kunt. En zorg voor een logische indeling! Bewaar messen bij messen, vorken bij vorken, enzovoorts. Het kan helpen om een bestekbak in de lade te stoppen met hoge randen, zodat het bestek niet alsnog per ongeluk in het verkeerde vakje terechtkomt.

Stapelbare kommen, schalen en mokken
Als je veel kommen, schalen en mokken wilt gebruiken, is het wel zo handig om goed stapelbare designs te kiezen. Zo kun je namelijk prima vier mokken in elkaar zetten, evenals vijf kommen. Zónder dat het stapeltje om dreigt te vallen. Let hier dus in het bijzonder op in je zoektocht naar serviesgoed, mocht je dit belangrijk vinden.

Plankinzetters in de kast
Tot slot: ken je plankinzetters al? Dit zijn planken die je in een kast kunt zetten, waarmee je hoogteverschil creëert. Zo kun je de stapel borden opdelen in twee: een deel zet je op de bodem van de kast, een ander deel op de plankinzet. Een ideale uitvinding, waarmee je veel meer opbergruimte krijgt in je kast!

Vorig artikel

Angélique Schmeinck over de kracht van kleur (1): Complementaire kleuren

Volgend artikel

Gouda heeft na kaas en stroopwafels nu ook WSHS, Coco en Lizz

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.