Nieuws

Quality Lodgings verwelkomt 7 nieuwe leden

Quality Lodgings verwelkomt zeven nieuwe leden in de QL Guide 2024, die eind november verschijnt. Daarbij klinkende namen zoals bijvoorbeeld ’t Lansink in Hengelo en The Duke Suites in Nistelrode.

Hotel de ABDIJ Dokkum

Nieuwkomer in de gids is het betrekkelijk nieuw bedrijf Hotel de ABDIJ Dokkum. De getalenteerde chefs Liudger van der Meer en Geert-Jan Vaartjes omarmen de puurste smaken van de streek, met respect voor het UNESCO-werelderfgoed Waddengebied, Nationaal Park de Noardlike Fryske Wâlden en alles daartussenin. Restaurant Proef | Lokaal Dokkum heeft snel erkenning gekregen. Gasten kunnen genieten van hun eigen Brûswyn, gemengd en gebotteld met de Frysling, de noordelijkste wijngaard van Nederland, en zich laten verwennen met de nieuwe Friese keuken.

Boutique Hotel The Church

Ook nieuw is Boutique Hotel The Church in Arnhem. Chef Bart Leussink en gastvrouw Janiek van den Broeck hebben in een voormalige Lutherse Kerk de perfecte sfeer gevonden om hun gasten te betoveren, meldt QL.

The Duke Suites

Verder nieuw in de gids: The Duke Suites in het Brabantse Nistelrode. The Duke Suites is het vijfsterrenplushotel van de exclusieve business- en golfclub The Duke in het Brabantse Nistelrode. Alle achttien suites bieden een vrij uitzicht op de natuur en de golfbaan.

Hotel Flora Batava

Ook nieuw is Hotel Flora Batava in Nieuwersluis. Restaurant Bloei, het restaurant van Flora Batava, presenteert lokale ingrediënten van de hoogste kwaliteit. De hoge plafonds en de grote glazen serre creëren een elegante en eigentijdse sfeer. Geïnspireerd door regionale en seizoensgebonden ingrediënten worden gasten getrakteerd op culinaire hoogstandjes tijdens een uitgebreide lunch, luxe high tea of een smaakvol diner.

Boutique Hotel Villa Kranenbergh

Nieuw in de gids is ook Boutique Hotel Villa Kranenbergh in het Noord-Hollandse kunstenaarsdorpje Bergen. Met een architectonisch ontwerp dat teruggaat tot 1900, presenteert Villa Kranenbergh zich met trots met 8 weelderige kamers, een intieme gemeenschappelijke woonkamer voorzien van een knisperend haardvuur, en een open keuken met een honesty bar.

’t Lansink

De misschien wel bekendste nieuwkomer is ’t Lansink in Hengelo. Onder de bezielende leiding van SVH Meesterkok Lars van Galen worden de meest verfijnde streekproducten met passie en vakmanschap bereid. De beloning voor deze inspanningen is een Michelinster. In het hoofdgebouw en de aangrenzende Residence ’t Lansink zijn in totaal 25 suites en kamers beschikbaar. Sinds 2016 draagt ’t Lansink het predicaat ‘hofleverancier’, een koninklijke erkenning van buitengewone gastvrijheid, wat de bijzondere status van deze plek onderstreept.

De zevende en laatste nieuwe binnenkomer is het Belgische Hotel Heritage in Brugge.

Over Quality Lodgings

Quality Lodgings is al meer dan 20 jaar de collectie van onafhankelijke kwaliteitshotels in Europa, waar authentieke gastvrijheid én culinair genieten één op één samengaan. Elk van deze handpicked hide-aways zijn een genot voor alle zintuigen. Zowel op culinair vlak, als op het gebied van interieur, omgeving en heerlijk slaapcomfort.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

De Leuf viert 35-jarig jubileum met lunchspecial

Volgend artikel

Grootste Sterrenrestaurant van Nederland strijkt neer in Wassenaar

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.