Nieuws

Nieuwe chef voor De Kersentuin in Amsterdam

Signature Chef Stefan van Sprang van Restaurant De Kersentuin in Amsterdam heeft Patrick Kessler gepresenteerd als de nieuwe chef-kok.

Patrick Kessler werkte al sinds 2016 bij De Kersentuin. ‘Ik wil vooral op dezelfde voet door blijven gaan en gewoon lekker koken’, zo laat Kessler weten.

De opzet van De Kersentuin blijft nagenoeg gelijk: Signature Dishes van Stefan van Sprang, vlot geserveerd met een gezonde dosis flair. Patrick Kessler volgt Wessel Ruijmgaart op, die is gestopt bij De Kersentuin om zich volledig op het openen van een eigen zaak te richten.

Patrick Kessler en Stefan van Sprang kennen elkaar van Aan de Poel in Amstelveen, waar Kessler vijf jaar onder leiding van Van Sprang kookte, en waar hij de lichte en frisse keuken van de Signature Chef van De Kersentuin heeft leren kennen.

Vanaf de derde week van oktober presenteren beiden weer een nieuw Chef’s Menu: ‘Deze maand begint het wildseizoen en niets zo lekker als een fazant, natuurlijk op het karkas gebraden. Klassiek geserveerd met zuurkool, maar dan op onze eigen wijze.’, aldus Stefan van Sprang.

Ook voor kerst worden al voorbereidingen getroffen. Van Sprang: ‘Ideeën voor nieuwe gerechten waren er natuurlijk al langer, maar met de kerstdagen mogen we echt uitpakken. Geweldig om met alle kerstdagen diner te serveren, en eerste kerstdag ook lunch’.

Over De Kersentuin
Restaurant De Kersentuin is gevestigd in het Bilderberg Garden Hotel aan het Dijsselhofplantsoen in Amsterdam-Zuid. De Kersentuin is van maandag t/m zaterdag geopend voor diner, en van maandag t/m vrijdag ook voor de lunch. Stefan van Sprang is Signature Chef van De Kersentuin en Patron-Cuisinier van Restaurant Aan de Poel** in Amstelveen.

Over Bilderberg
Bilderberg is een Nederlandse hotelonderneming en beschikt over 17 hotels in het vier- en vijfsterrensegment, 229 vergaderzalen en 1.695 hotelkamers. Bilderberg streeft ernaar om voorop te lopen op het terrein van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en kiest voor een duurzame bedrijfsvoering.

 

Vorig artikel

Favoriete restaurants van Peter Gast in Gelderland

Volgend artikel

Chefs Bilderberg Hotels serveren gerechten van Auguste Escoffier

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.