Persoonlijk

Lammert de Vries: ’30 frikandellen in het frituurmandje’

Wat drijft chefs en hoteliers? Wat doen ze om fit te blijven, waar eten ze zelf graag, wat hebben ze altijd in de koelkast liggen en wat is dé guilty pleasure die ze exclusief delen met ChefsFriends? In deze aflevering Lammert de Vries van  Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem.

Wat is jouw guilty pleasure?
‘We nemen bij het sluitbiertje heel vaak een frikandelletje! Zelfs op Eerste en Tweede Kerstdag hebben we ‘s middags om 16.00 uur met het hele team een prachtig 3 gangendiner genoten, maar na de laatste piece lagen er toch weer 30 frikandellen in het frituurmandje.’

Thuis in mijn koelkast staat altijd…..
‘Champagne, Friese droge worst en oude kaas.’

Wat doe je om fit te blijven?
‘Fietsen, motorrijden, diepzeeduiken, zwemmen, biljarten en zeilen.’

Welke muziek schalt er uit de luidsprekers tijdens de mise-en-place? Of hebben jullie met het keukenteam een ritueel?
‘Radio 10 staat altijd op.’

Welk ingrediënt ontbreekt nooit op jullie restaurantkaart, en waarom?
‘Huisgerookte zalm. Dit omdat echt alle gasten die dit een keer hebben gehad er altijd weer om vragen.’

Vakantie. Ik ga graag naar, omdat……..
‘Italië, omdat dit echt een mega fijn land is zowel qua weer, qua beleving, maar vooral qua culinaire verrassingen.’

Als ik zelf naar een hotel ga, doe ik dat graag bij……
‘Mijn collega’s zoals Merlet in Schoorl, Blanke Top in Cadzand, Hotel Landgoed Het Roode Koper in Ermelo en Hotel Klein Zwitserland Wellness Spa & Beauty in Slenaken.’

Welke spannende plannen heb jij voor 2023?
‘De zaak overdragen aan 2 van onze 4 kinderen.’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Piepjonge ondernemers geven met Soirée nieuw culinair elan aan Velp

Volgend artikel

Nieuwe Fred in Rotterdam is een feest voor je zintuigen

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.