Nieuws

Jeroen Sportel van Vive la Vie Chef van het Jaar bij JRE-Nederland

Restaurant Vive la Vie in Groningen is met eigenaar en chef-kok Jeroen Sportel in de prijzen gevallen. Sportel werd uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2023 door restaurantvereniging JRE-Nederland.

Jeroen werd gekozen door leden van JRE-Nederland, een restaurantvereniging van jonge restaurateurs. De verkiezing vond plaats tijdens het jaarcongres.

De open keuken van Vive la Vie, waar Jeroen zich als chef-kok begeeft, is letterlijk en figuurlijk het kloppend hart van het Groningse restaurant. Centraal staat de Franse klassieke keuken met Aziatische invloeden uit onder andere Cambodja, Thailand en Laos.

Gastvrouw van het Jaar werd Corine Vink van Amused Food & Wine in Hardenberg. Corine wordt geroemd omdat ze wijnen uit de klassieke en uit onbekende gebieden haalt met een uitgesproken en unieke wijnkaart als gevolg.

Sillyfox in Veghel werd uitgeroepen tot Restaurant van het Jaar. Eigenaar Joppe Sprinkhuizen runt Sillyfox op de bovenste etage van een monumentale graansilo op 32 meter hoogte. Joppe zoekt daar uitersten op in eenvoud en complexiteit, met pure ingrediënten en verse producten.

Naast de uitreiking van award werden er ook nog twee nieuwe leden gepresenteerd: Patty van der Meer van Bakboord in Almere en Yornie van Dijk van Basiliek in Harderwijk. Daar staat tegenover dat Badpaviljoen in Domburg vanwege verkoop en restaurant Fris in Haarlem niet langer lid zijn van JRE-Nederland. Mike Vrijdag van LEV by Mike in Winterswijk werd uitgeroepen tot erelid.

JRE telt 370 restaurants en 160 hotels verspreid over 15 landen. JRE-chefs combineren kooktalent met passie voor koken en het gebruik van lokale producten met behoud van traditie. Lidmaatschap staat open voor restaurateurs jonger dan 42 jaar.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Victor Fielmich en Elvira Kemman openen Bistro ElVi in Bergen

Volgend artikel

Martijn Kajuiter naar hotel De Cantharel: ‘Direct een match’

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.