Nieuws

Foto’s ‘eerste echte Friese restaurant in Nederland’

Ode in Dokkum heeft de deuren geopend. Het is de vierde zaak van Geert-Jan Vaartjes, die het heeft over ‘het eerste echte Friese restaurant in Nederland’. De ondernemer en zijn chef-kok Liudger van der Meer willen gasten laten kennismaken met de Nieuwe Friese Keuken. Zo ziet het eruit!

Restaurant Ode is onderdeel van hotel De Abdij in Dokkum en huisvest in een historisch pand aan de Markt.

Nieuwe Friese Keuken

Geert-Jan wil er zijn gasten laten kennismaken met de Nieuwe Friese Keuken. ‘Proeflokaal Dokkum was een voorproefje hierop en is in verband met de komst van Ode gesloten.’

De keuken staat onder leiding Liudger van der Meer. ‘Als echter Dokkumer de perfecte persoon om met zijn brigade hier de Friese smaken naar het bord te brengen.’

Hotel De Abdij Dokkum

Het restaurant is ingericht door interieurarchitect Jeroen Overmars en na ruim anderhalf jaar verbouwen noemt Geert-Jan het resultaat verbluffend. ‘Boven het restaurant zijn vijf luxe suites voor hotel Abdij gerealiseerd, zodat je een heel weekend van Dokkum kunt genieten.’

Lees ook:
Zo zet Geert-Jan Vaartjes Friesland culinair op de kaart
Steven Klein Nijenhuis: ‘Per ongeluk chef geworden’
Kees Meinderts opent restaurant in kas op Fries landgoed

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ GreenNederlandse Streekwijnen en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Happen in (verse) haring: lekker en gezond

Volgend artikel

De Moerbei* in andere handen: ‘Stiekem kleine droom’

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.