Foto’s ‘eerste echte Friese restaurant in Nederland’

Ode in Dokkum heeft de deuren geopend. Het is de vierde zaak van Geert-Jan Vaartjes, die het heeft over ‘het eerste echte Friese restaurant in Nederland’. De ondernemer en zijn chef-kok Liudger van der Meer willen gasten laten kennismaken met de Nieuwe Friese Keuken. Zo ziet het eruit!
Restaurant Ode is onderdeel van hotel De Abdij in Dokkum en huisvest in een historisch pand aan de Markt.
Nieuwe Friese Keuken
Geert-Jan wil er zijn gasten laten kennismaken met de Nieuwe Friese Keuken. ‘Proeflokaal Dokkum was een voorproefje hierop en is in verband met de komst van Ode gesloten.’
De keuken staat onder leiding Liudger van der Meer. ‘Als echter Dokkumer de perfecte persoon om met zijn brigade hier de Friese smaken naar het bord te brengen.’
Hotel De Abdij Dokkum
Het restaurant is ingericht door interieurarchitect Jeroen Overmars en na ruim anderhalf jaar verbouwen noemt Geert-Jan het resultaat verbluffend. ‘Boven het restaurant zijn vijf luxe suites voor hotel Abdij gerealiseerd, zodat je een heel weekend van Dokkum kunt genieten.’
Lees ook:
Zo zet Geert-Jan Vaartjes Friesland culinair op de kaart
Steven Klein Nijenhuis: ‘Per ongeluk chef geworden’
Kees Meinderts opent restaurant in kas op Fries landgoed
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Zeeuwsche Zoute, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green, Nederlandse Streekwijnen en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.