Blog

Happen in (verse) haring: lekker en gezond

Bij Schmidt Zeevis wordt altijd uitgekeken naar het seizoen van verse haring. Haring staat niet alleen bekend om zijn rijke smaak en zachte textuur, maar is ook een belangrijke bron van omega 3-vetzuren, essentieel voor een gezonde voeding.

Het haringseizoen is aangebroken en dat betekent dat we weer kunnen genieten van de Hollandse Nieuwe, een echte delicatesse waar de echte visliefhebber naar uitkijkt. De haringen worden in deze periode gevangen als ze vol vet en perfect op smaak zijn.

Goed nieuws, dit jaar zijn de omstandigheden volgens Schmidt Zeevis uitstekend en dat proef je terug in de kwaliteit van de haringen die deze vriend van ChefsFriends aanbiedt.

Juiste vangst

Bij Schmidt Zeevis selecteren specialisten met zorg de beste haringen. ‘Onze experts weten precies waar ze op moeten letten om ervoor te zorgen dat de vis die bij ons binnenkomt van topkwaliteit is.’

Dat begint met de juiste vangst. De haring wordt gevangen in de koudere wateren van de Noordzee, wat bijdraagt aan de stevige structuur en rijke smaak. Na de vangst worden de haringen direct verwerkt om de versheid te garanderen.

Optillen aan de staart

Een van de meest geliefde manieren om haring te eten, is natuurlijk de pure versie waarbij de haring gepekeld wordt. Deze haring wordt traditioneel gegeten met fijngesneden uitjes en augurk, vaak geserveerd op een broodje of aan de staart opgetild en in een paar happen opgegeten. ‘Deze manier van eten brengt de pure smaak van de haring het beste naar voren.’

In een frisse salade

Er zijn echter nog veel meer manieren om van haring te genieten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een frisse haringsalade. ‘Hierbij worden stukjes haring gemengd met bijvoorbeeld aardappel, appel, bietjes en een romige dressing voor een heerlijk zomers gerecht.’

Of gegrilde haring, waarbij de vis lichtjes wordt gekruid en kort gegrild op de barbecue voor een unieke, rokerige smaak. De veelzijdigheid van haring maakt het een geweldige toevoeging aan allerlei gerechten, van voorgerechten tot hoofdgerechten en zelfs snacks.

Vakmanschap

Bij Schmidt Zeevis vinden ze het belangrijk dat iedereen kan genieten van de beste haring. ‘Daarom zorgen we ervoor dat deze altijd vers is en op de juiste manier wordt behandeld. Onze medewerkers zijn getraind om de vis met zorg en vakmanschap te verwerken, zodat de kwaliteit altijd gewaarborgd is. Of je nu langskomt in onze winkel of online bestelt, je kunt erop rekenen dat je bij ons de beste haring krijgt.’

Het haringseizoen is een evenement waar jaarlijks reikhalzend naar wordt uitgekeken. De zilte geur, de zachte textuur en de rijke smaak maken het een feestje dat het wachten waard is. Dus proef en geniet van het beste dat de zee te bieden heeft.

Deze bijdrage is geschreven in samenwerking met Schmidt Zeevis, één van de vrienden van ChefsFriends. Voor bestellingen kun je terecht op de website van de Rotterdamse visspecialist. Ook ‘Vrienden van…’ worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Michelin voegt twaalf restaurants toe aan gids

Volgend artikel

Foto’s ‘eerste echte Friese restaurant in Nederland’

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.