Nieuws

Zomerse cocktailbar op terras Serre Restaurant

Hotel Okura Amsterdam heeft het loungeterras van Serre Restaurant omgetoverd tot een tijdelijke cocktailbar. Bij Cocktails Pop-up kun je zeven dagen in de week terecht voor ‘ambachtelijke cocktails met een Japanse touch’.

Het hoofdstedelijke hotel wil hiermee het vakmanschap mixology onder de aandacht brengen. ‘Het is geweldig om met de Cocktails Pop-up ons vakmanschap in het zonnetje te zetten’, vertelt barmanager Najade Bijl.

Mixology

‘Om onze passie voor het vak te laten zien en gasten te vertellen wat schuilgaat achter de heerlijke smaken. Aan het drinken van een cocktail gaat een wereld vooraf. Door de wereld van mixology een beetje te kennen, smaken de cocktails nog beter.’

Beleving is volgens Najade tenslotte ook een deel van de smaaksensatie. ‘Zo dompelen we gasten ook graag onder in Omotenashi, Japanse gastvrijheid vanuit het hart.’

Cocktails Pop-up

Voor Cocktails Pop-up zijn zes cocktails gecreëerd, waarvan er één alcoholvrij is. De tijdelijke cocktailbar is gerealiseerd op het loungeterras aan het water van Serre Restaurant. Elke cocktail vertegenwoordigt volgens de barmanager verse, pure ingrediënten in combinatie met precieze technieken.

Op het menu staan ook bonbons en macarons, die zijn gemaakt op basis van de smaken van de cocktails. Cocktails Pop-up is open van zondag tot en met donderdag van 16.00 tot 21.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 16.00 tot 22.00 uur.

Lees ook:
Jurgen van der Zalm: in 6 maanden van 0 naar 2 sterren
Serre serveert favoriete comfort food van chefs Okura
Avani opent eerste Nederlandse hotel in Amsterdam

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ GreenNederlandse Streekwijnen en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Steven Klein Nijenhuis: ‘Per ongeluk chef geworden’

Volgend artikel

Michelin voegt twaalf restaurants toe aan gids

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.