Nieuws

Djailany van de Laarschot (Nastrium) bij Les Patrons Cuisiniers

Djailany van de Laarschot van restaurant Nastrium in Helmond is geïnaugureerd als lid van Les Patrons Cuisiniers. De inauguratie vond plaats tijdens een wijnreis door de Bordeaux.

Bij de feestelijke toetreding tot het culinaire genootschap waren het merendeel van de club en het bestuur van Les Patrons Cuisiniers aanwezig. In samenwerking met Résidence Wijnen hebben de patrons vele châteaux bezocht en flink geproost op de toetreding van Van de Laarschot. Als netwerk van 24 vernieuwende en spraakmakende chefs hebben ze de gezamenlijke missie het Nederlandse culinaire niveau naar een hoger plan te brengen.

‘Les Patrons Cuisiniers is een hele leuke en diverse club. Er zitten veel chefs bij waar ik veel van kan leren. Daarnaast kijk ik uit naar het jaarlijkse Grand Gala des Patrons waar we met z’n allen voor 300 man koken. Ook sta ik open voor nieuwe vriendschappen, mooie herinneringen maken en bijvoorbeeld meewerken aan de vier- of zeshandendiners waarbij we met twee of drie chefs een tof menu samenstellen en in één zaak bereiden en uitserveren’, aldus Van de Laarschot.

Twintig jaar geleden begon Djailany van de Laarschot (1984) zijn carrière in het pand dat nu van hem is. Destijds was het een statig Frans restaurant, nu is de klassieke Franse keuken nog altijd de basis maar wel met invloeden uit Indonesië en de Molukken.

Nadat Van de Laarschot in verschillende keukens  – waaronder De Lindehof in Nuenen – veel heeft geleerd staat hij sinds september 2017 als patron-cuisinier aan het roer van restaurant Nastrium in Helmond. Gault & Millau beloonde zijn keuken met 14 punten in de gids van 2022.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Dormio Wijnhotel Valkenburg geopend

Volgend artikel

Schuif aan bij topdiner in De Mandemaaker in Spakenburg

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.