Productnieuws

Alcoholvrij GinAmis valt in de smaak en in de prijzen

Productnieuws – Het nieuwe Amsterdamse 0% spirit, genaamd GinAmis, is tijdens de Perfect Serve Bar Show in Amsterdam in de prijzen gevallen. GinAmis kreeg de publieksprijs in de categorie Light Spirits. GinAmis valt niet alleen in de smaak, maar ook in de prijzen.

Dat GinAmis iets bijzonders brengt in het non-alcoholische segment, bewijst het feit dat GinAmis voor het tweede opeenvolgende jaar eveneens de prijs won voor Beste Nederlandse Alcoholvrije Spirit op basis van smaak, design en concept in de categorie Light Spirits.

The Dutch Non Alcoholic Spirits Awards is een initiatief van alcoholvrije slijterij Nix & Nix. In de expert jury zaten mindful drinker Esmee Langereis, Albert van Beeck Calkoen (Mister Cocktail) en cocktailshaker Arvid Bruinier. Zij beoordeelden meer dan 50 lokale en internationale inzendingen.

Blind tasting
Daaruit werd de top 5 geselecteerd voor een blind tasting (in de mix met Indian Tonic) onder de bezoekers van de Perfect Serve Bar Show in Amsterdam. Dit resulteerde uiteindelijk in de publieksprijs.

Founder Jaap van de Weg van GinAmis: ‘We zijn met name trots op deze publieksprijs. Het is een enorme erkenning voor de kwaliteit en smaak van GinAmis door het bredere publiek. In een blind tasting telt alleen je product.’

Van de Weg vervolgt: ‘Het gaat niet om alcoholisch of alcoholvrij. Het gaat om de smaak én de beleving. Een volwaardige, complexe smaak die bereid en gepresenteerd wordt als een aantrekkelijke cocktail. En je kunt je nieuwe favoriete “G&T” ook nog eens écht overal en altijd drinken; tijdens het ontbijt, die spannende vergadering of gewoon op dinsdagavond samen met je partner als de kinderen op bed liggen’.

Verrassende aromatische neus
GinAmis is ontstaan uit distillatie en vermenging van tien plantaardige ingrediënten (onder andere jeneverbes, klaproos, rozemarijn, kaneel, en paardenbloemblad) met Nederlands zand-gefilterd duinwater. Een ambachtelijk proces dat, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, geheel identiek is aan de distillatie van gin.

De smaak laat zich niet eenvoudig omschrijven; het begint met een verrassende aromatische neus waarin kruidig en bloemig met elkaar lijken te dansen. In de mond volgt een gebalanceerd, bitter-kruidig profiel met frisse citrus-tonen en een krachtige afdronk.

GinAmis is verkrijgbaar bij de betere horecazaken en slijterijen in de Randstad, en door het land en online via www.ginamis.com.

Vorig artikel

Succesvol zijn zoals Max!

Volgend artikel

Eten op The River Princess en dit is het menu

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.