Productnieuws

Stompetoren, kaas waar je voor terugkomt

Productnieuws – Stompetoren Kaas is wederom in de prijzen gevallen bij de Nationale Kaaskeuringen. Deze kaaskeuringen worden sinds 2014 jaarlijks gehouden om de lekkerste nationale kazen te bepalen. Opvallend of niet, Stompetoren is tot nu toe elk jaar bij de beste drie geëindigd.

Toeval of zit er meer achter? Volgens Kees Remijn, ondernemer achter familiebedrijf Kaashandel Remijn is dat niet zomaar. (Kaashandel Remijn is het bedrijf dat de rijping en distributie van Stompetoren Kaas verzorgt.)

CONO Kaasmakerij
Stompetoren wordt gemaakt in de CONO kaasmakerij in Noord-Holland. Deze kaasmakerij staat aangeschreven als de beste kaasmakerij ter wereld en is tevens de groenste ter wereld.

Rijping
Als de kazen circa twee weken oud zijn, gaan ze naar het rijpingspakhuis van familie Remijn. Al tientallen jaren heeft Remijn gewerkt aan het optimaliseren van de rijping in het rijpingspakhuis.

Zo rijpen de kazen op houten planken en krijgen ze nog écht de tijd om te rijpen. Voor de perfecte rijping zijn de temperatuur en de luchtvochtigheid van groot belang.

Innovatieve technieken
Deze wordt daarom nauwgezet in de gaten gehouden en door middel van innovatieve technieken wordt de lucht schoon gehouden. Het klimaat in het pakhuis is te vergelijken met de schone, vochtige lucht hoog in de bergen.

Voller van smaak en smeuïger
Deze unieke rijping en de jarenlange ervaring zorgen voor een uniek eindproduct. ‘Onze kazen zijn voller van smaak en smeuïger van structuur’, aldus Kees Remijn.

‘Als je ze eenmaal hebt geproefd, hoef je geen andere kaas meer! Niet voor niets is onze slogan: kaas waar je voor terugkomt.’

Speciaalzaken
Stompetoren Kaas wordt verkocht in speciaalzaken, op diverse markten en op een aantal plaatsen langs de deur. Kijk op www.stompetoren.com/verkooppunten voor een verkooppunt in de buurt.

Vorig artikel

De leukste kaasgadgets voor thuis

Volgend artikel

Petro Kools van Da Vinci wint ‘genieten van wijn’-award

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.