Nieuws

Nederlandse hotelkamers met een fabelachtig uitzicht

Aan ‘rooms with a view’ geen gebrek in Nederland. In de maand van de hotelkamer delen we graag dit overzicht van kamers met fabelachtig uitzicht. De samenstelling is op basis van willekeur, maar ze hebben gemeen dat ze de ultieme bestemming zijn voor jouw nachtje(s) weg in eigen land.

Gevangentoren Suite – Vlissingen
Dit monument heeft al een restaurant sinds 1974, maar sinds kort je er ook slapen. In de luxe suite van de Gevangentoren kijk je vanuit je bed uit op de Westerschelde en de boulevard van Vlissingen. Als gast mag je ook naar buiten en kun je rondom de torenspits lopen. Bij helder weer zie je de skyline van Knokke, de Lange Jan in Middelburg en de havens van Vlissingen en Terneuzen.
Gevangentorensuite.nl

Panoramic view – Hotel en restaurant Weidumerhout in Weidum
Tien bijzondere cubes met ramen van vloer tot plafond en een hemels kingsize bed. Wakker worden tussen het gras, met de natuur rondom. Slapen onder heerlijke fairtrade katoenen lakens, een biologisch Fries biertje als aperitief en een excellente koffie met het Rainforest-keurmerk bij het ontbijt. Luxe met aandacht voor onze omgeving, dichtbij en veraf. In elk jaargetijde een bijzondere ervaring.
Weidumerhout.nl

Seinpoststelling – IJmuiden aan Zee
Hoog boven de havenmonding van IJmuiden ligt op het duin van de vuurtoren dit unieke hotel met maar één kamer. Maar wel een kamer met een verbluffend uitzicht over zee, strand en pieren. Na jaren van trouwe dienst – ervoor zorgen dat schepen een veilig heenkomen konden vinden naar de haven en de sluizen van IJmuiden – is de seinpoststelling overbodig geworden en begonnen aan een tweede leven! Geniet ’s avonds van de ondergaande zon en een schitterend schouwspel van deinende lichtjes op het water.
Seinpoststelling.nl

Euromast – Rotterdam
Slapen op de Euromast betekent wakker worden met je hoofd in de wolken. Geniet van een heerlijk ontbijt met uitzicht op de mooiste stad of op de grootste haven van Europa. Vier jouw huwelijksnacht of laat de champagne knallen voor je verjaardag. Elke gelegenheid wordt extra bijzonder met een overnachting op 100 meter hoogte. Inclusief uitgebreid ontbijt (in de suite of in de brasserie) en een fles Champagne.
Euromast.nl

Kraanhotel Feralda – Amsterdam
Een oude kraan in Amsterdam is omgebouwd tot luxe slaaplocatie. Kraanhotel Faralda heeft drie suites op 35 tot 50 meter hoogte en een panoramalounge op 10 meter hoogte. De suites hebben de namen Free Spirit, Secret en Mystique. Bovenop de kraan, op maar liefst 50 meter boven NAP, bevindt zich een verwarmd bubbelbad (40 graden Celsius!) met uitzicht over het IJ.
Faralda.com

Pier Suites – Scheveningen
De Pier in Scheveningen bruist weer, en misschien wel als nooit tevoren. Nieuwe winkels, volop horeca, een reuzenrad én suites. Je slaapt boven het strand en de zee in één van de vijf in boutique stijl gebouwde suites met jacuzzi en terras. Inclusief adembenemend uitzicht over de Noordzee. Alle luxe kamers zijn voorzien van een minibar, kingsize bed, sterrenhemel en regendouche. Maar het liefst duik je natuurlijk de zee in.
Piersuites.nl

Comfort Sea View Hotelkamer – Bilderberg Europa Hotel Scheveningen
Scheveningen is weer helemaal hip! De schitterende kust was er al, maar door de gerenoveerde Pier bruist de boulevard ook weer. In deze comfortkamer van het Bilderberg Europa Hotel geniet je van zicht op zee vanaf je ruime balkon. Slapen doe je in een kingsize bed en voor de ontspanning kun je ook plaatsnemen in het ligbad.
Bilderberg.nl

Vuurtoren – Harlingen
Als de vuurtoren in 1998 zijn functie verliest, heeft een particulier het geweldige idee om deze om te bouwen tot een schitterend verblijf voor twee personen. Na de restauratie is de vuurtoren wederom een lichtpunt. Nu niet meer voor de schippers, maar voor de gasten die er comfortabel verblijven. Genieten van het uitzicht over de haven en zee van Harlingen
Vuurtoren-harlingen.nl

Room Mate Aitana – Amsterdam

 

Room Maite Aitana is een ruim opgezet hotel aan het IJ. In het hart van Amsterdam en op loopafstand van het Centraal Station en het historisch centrum. Vanachter de vele grote raampartijen kun je winkelgebied De 9 Straatjes, de Jordaan en het Anne Frank Huis bijna zien liggen. Alles kamers hebben een schitterend uitzicht op de jachthaven, de stad of het IJ. In het hotel kun je na een dag sightseeën terecht bij Mezzanine Bar, of bestel wat te eten in i-Dock. Overigens kom je ook in de ochtend aan je culinaire trekken, want het ontbijt is tot 12.00 uur beschikbaar.
Room-matehotels.com

INNSiDE by Meliá – Amsterdam

Innside by Melia Amsterdam

Hotel INNSiDE by Meliá ligt in de Amsterdamse Zuidas, direct naast station Amsterdam-Zuid. Door de ligging en de goede verbinding ben je in no time in het centrum, zonder de drukte van de binnenstad. INNSiDE by Meliá heeft echte New York City-vibes door de hoge plafonds en grote raampartijen die een uitzicht bieden waar je u tegen zegt. ’s Avonds nog zin in een drankje? Ga dan naar de skybar op de negentiende verdieping, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de stad en haar omgeving.
Melia.com

Vorig artikel

Restaurant Hemingway presenteert nieuw keukenteam

Volgend artikel

Jamie’s Italian Den Haag vanaf 22 augustus open

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.