Nieuws

Johan van de Velde van De Kleine Schorre over Nederlandse wijn

Het gaat goed met de Nederlandse wijn. Tot de topbedrijven in ons land behoort Wijnhoeve De Kleine Schorre. In het Zeeuwse Drieschor worden wijnen gemaakt, die goed samengaan met de producten uit de zee die de provincie naam en faam hebben gegeven. Een video-interview met directeur Johan van de Velde.

De Kleine Schorre is gevestigd in Dreischor. Op Schouwen-Druiveland, zoals eigenaar Johan van de Velde het Zeeuwse eiland noemt.

Wijnhoeve
Op de wijnhoeve worden zes soorten wijn gemaakt met vier druiven. Wijnen die stuk voor stuk goed samengaan met de schaal- en schelpdieren die onlosmakelijk verbonden zijn met de provincie.

Zeeuwse bodem
Wijnen maken in Nederland vraagt aandacht en geduld, maar op de ziltige Zeeuwse bodem gedijen de druiven opperbest.

Wijnbouw
Voor de videocamera vertelt Johan, die het bedrijf exploiteert met zijn vriendin Paula van de Vijver, over (de status van de) wijnbouw in ons land.

KLM
Hij gaat in op de invloed van de Zeeuwse bodem op de druiven, koppelt zijn wijnen aan spijzen en heeft het over de bijzondere samenwerking met luchtvaartmaatschappij KLM, die al negen jaar wijn van De Kleine Schorre serveert in de businessclass.

Deze video is de eerste in een serie van drie, die tot stand is gekomen in samenwerking met Wijnhoeve De Kleine Schorre.

Meer weten over Nederlandse wijnbouw? Lees dan de volgende boeken

[bol_product_links block_id=”bol_57a4841a696d9_selected-products” products=”9200000045961331,9200000045783278″ name=”ChefsFriends” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”467″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Vorig artikel

Restaurant ’t Havenmantsje in Harlingen breidt uit met grote serre

Volgend artikel

Zo drink je koffie in onze topzaken

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.