Zo drink je koffie in onze topzaken

Toprestaurants kennen we van de geweldig opgemaakte borden en het bijzondere servies. Maar hoe krijg je er de koffie geserveerd? Een overzicht van een kopje koffie in topzaken.
Hier diep in Brabant bij chef Dick wordt de koffie geserveerd in een brede kop op een ietwat bolle schotel. Bourgondisch stijlvol!
Een glooiend servies zoals het heuvellandschap in de regio. Het ‘Bourgondische oortje’ zorgt voor een goede greep van de kop warme koffie.
Restaurant Bentinck, Amerongen
Koffie van het bekende merk in een strak en helder wit kopje in dit recent geopende restaurant op het prachtige landgoed met kasteel in Amerongen. What else heb je nodig.
Aan de Zweth, Zweth/Schipluiden
Mooi, deze sierlijke kop in het restaurant van Anjeta en Joris Peters. Gelegen aan het water en omgeven door bomen en struiken. Dat element komt op leuke wijze terug.
Restaurant Basiliek, Harderwijk
Bij restaurant Basiliek drinken we koffie uit een hoog kopje. Het lepeltje is handig toegevoegd zodat het niet kan vallen.
Gezellig aan de grote tafel drinken we donkere koffie uit een gangbare kop.
ChefsFriends-lezer Hugo Bos dronk zo zijn espresso op een zondag bij Bridges in Amsterdam. Detail: logo van Buscaglione ruim verwerkt op schoteltje. Mooi!
Aan de oevers van de Maas in Limburg drinken we koffie uit een net kopje. Het schoteltje is gevuld met een kokoskoekje.
Een soort van oermok. Een beker met ruwe rand, om goed je vingers omheen te zetten. Een stoere manier van koffie serveren.
Het geheel. Een ruime kop koffie, een glas koud water en een zelf gemaakt zandkoekje. Genieten met uitzicht op De Dam.
Bij de Echoput kiezen ze voor een designschotel met een mooie kop.
Landgoed Lauswolt, Beetsterzwaag
Klassiek en royaal. Een ruime kop koffie, een glaasje water en twee huisgemaakte koekjes. Friese gastvrijheid ten top.
Perceel, Capelle aan den IJssel
Rond, vierkant, driehoek. Bij Perceel hebben ze opvallend servies. Let ook even op het lepeltje. Is overduidelijk met gevoel op het schoteltje gelegd.
Hotel Restaurant ’t Lansink, Hengelo
In Hengelo houden ze van Hollandse nuchterheid. Dus ook met de koffie, maar zonder te vergeten dat het om kwaliteit gaat. Kop en schotel stralen kwaliteit uit, net als de vulling van de kop. Mooie koffie met een mooi blokje boterkoek.
In de ruime lobby van Hotel l’Europe drink je koffie tussen de schitterende wandschilderijen, lampen en heerlijke stoelen en banken. Het kopje is klassiek rond en het blokje boterkoek doe je in twee happen. Tussendoor kijk je om je heen en geniet je van de passerende gasten en vrolijke medewerkers.
The Hunting Lodge, Rozendaal nabij Arnhem
Aan de voet van de Posbank bij Kasteel Rosendael drink je koffie met een ruim blok noga. De koffie van Nespresso wordt geserveerd in een ruime kop en de nogabalk op het schoteltje doe je in minimaal twee happen.
Bij ’t Nonnetje krijg je de espresso in een aards-ogende kop. Het schoteltje heeft een opvallend diepe kuil, waardoor de kop stoer en stevig staat. Zeker op de ruige bistrotafels van dit sterrenrestaurant drink je de koffie nog lekkerder.
Klassiek chique met een trots logo. Naast het elegante kopje ligt een heerlijk kokoskoekje.
De Latijns-Amerikaanse koffie komt hier uit een stoere machine van Kees van der Westen en wordt in een stoere kom gepresenteerd.
Een levendige kop koffie en een koekje met een verhaal. De koekjes worden met veel liefde gemaakt door mensen met een beperking.
Een stoere oorloze mok waar je warme handjes van krijgt. Gemaakt door een keramiste uit Amsterdam.
In Roermond aan de Roer serveert restaurant ONE koffie is een stoer setje met apart suikerpotje en melkkannetje.