Sociale media

Zeven spraakmakende Vivino-members om te volgen

Vivino is de beste wijnapp van dit moment, horen we regelmatig. Door alleen het etiket van een fles te scannen, ontvang je een schat aan informatie over de wijn. Van prijs tot herkomst. Van koopadressen tot reviews. Vooral die reviews maken het zo leuk om af en toe door de members te struinen. Je komt er prachtige omschrijvingen tegen waar menig romanschrijver jaloers van kan worden. ChefsFriends.nl heeft voor jullie de leukste, meest bijzondere en meest maffe wijnschrijvers op een rij gezet. Onze keuze is gebaseerd op willekeur.

Erik Snel
‘Wine is a part of my sensory Odyssee’, staat te lezen in zijn bio. Dat belooft wat. Erik is een onderzoekende drinker. Niet altijd naar de bekende flessen grijpen. Nee, bij Erik zie je met regelmaat verrassende wijnlanden voorbij komen zoals Macedonië en Griekenland. Wijnen die het bij hem behoorlijk goed doen, getuige de hoge scores. Erik publiceert zijn reviews in het Engels en heeft zijn wensenlijst gevuld met lekkere spullen.

Jeroen Cox
Jeroen is gediplomeerd wijndrinker. Heeft wijncursussen gevolgd en onderscheidt zich daarmee van de vele ‘amateurslurpers’. Wat direct opvalt, is zijn brede netwerk op Vivino. Jeroen heeft een grote fanbase en volgt zelf ook behoorlijk wat members. Slaat bijna geen dag over om een etiketje te scannen en te posten. Italië, Frankrijk en de Verenigde Staten hebben ogenschijnlijk zijn voorkeur, gezien de postings.

Arjan Proeft!
De nummer 1 ‘Vivinoër’ van Nederland. Arjan heeft een brede neus, ruime tong en mogelijk een iets te grote lever. Plaatst namelijk met grote regelmaat reviews. Immer aantrekkelijk en smaakvol omschreven. Deze jongen moet je volgen als je op de hoogte wilt blijven van wijnen uit de hele wereld en uit verschillende prijsklassen. Arjan is de terechte aanvoerder van het Nederlandse Vivino-gilde.

Marnix H
Marnix doet niet moeilijk. Zijn reviews zijn helder en relaxed. Zijn selectie is dat ook. Eentje die niet opvalt tussen de volgers, maar voor een prima balans zorgt tussen de ‘wijnromanschrijvers’. Geen eigenwijze jongen en laat zich graag informeren en inspireren door anderen. Daar houden we van, want in de wijnwereld lopen al genoeg eigenzinnige en eigenwijze drinkers rond.

Xavier Kat
Praat als wijnhandelaar en eigenaar van wijnleverancier Okhuysen misschien een beetje voor eigen parochie, maar is zeker de moeite waard om te volgen. Is geen frequente plaatser van reviews, maar heeft potentie om te groeien. Zijn selecties verraden een behoorlijke kennis van de Franse wijnkelder en de bijbehorende prijzen zijn soms aan de hoge kant. Maar drinkt ook gerust een Siciliaanse van 13 euro. Wij durven het aan om Xavier te volgen.

Heinz Oberdorfer
Deze concertmeester en docent bij het Nederlands Kamerorkest heeft niet alleen verstand van muziek. Ook van wijn, zo blijkt uit de reviews. Fijne member om te volgen met heldere en verfijnde smaakomschrijvingen. Drinkt Frans, Duits, Spaans, Italiaans, allemaal uit een betaalbare klasse. Van dit soort members krijgen we nooit genoeg. Volgen dus!

Dennis Groot Zevert
Dennis is eigenaar van ‘dé wijnwinkel anno 2020’ en drinkt dus een beetje vooruit. Eens zien wat er voorbij komt. Jeetje zeg, een Bienvenue Bâtard-Montrachet Grand Cru uit Frankrijk van 150 euro. Wel de maximale vijf sterren. Dat mag dan ook wel, denken wij. Verder een Gewürztraminer uit Noord-Italië voor nog geen tientje. Oké, Dennis is dus van alle markten thuis. Met zijn gedetailleerde wijnomschrijvingen eentje om zeker te gaan volgen.

Zelf aan de slag

Ook je menig geven over wijn? Download dan de gratis Vivino-app. Na een eenmalige registratie kun je direct aan de slag door wijnen te scannen en te plaatsen, en door members te volgen. Je zult zien dat wanneer je regelmatig een wijnreview plaatst, je snel een aardige fanbase opbouwt. Daarnaast ontdek je weer nieuwe wijnen en vul je jouw wijnvocabulaire onbewust maar geslaagd aan.
Laat het ons even weten als jij actief bent op Vivino. Wij zijn er ook. Hier is Rik en hier Richard.

Vorig artikel

Sterchef Niven Kunz presenteert eigen foodbox

Volgend artikel

Fotoverslag Food Truck Festival TREK in Maastricht

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.