Nieuws

Zeven Nederlanders in top 100-lijst van The Best Chef

Jonnie Boer, Soenil Bahadoer, Syrco Bakker, Joris Bijdendijk, Dennis Huwaë, Nick Bril en Richard Ekkebus staan in de top 100 van The Best Chef. Deze internationale ranglijst werd woensdag 23 september online gepresenteerd. Op de eerste plek staat de Deense chef-kok René Redzepi.

Jonnie Boer van De Librije staat op plek 13 en is daarmee de hoogst genoteerde Nederlander in de jaarlijkse lijst met daarin de honderd beste chefs wereldwijd van The Best Chef.

Nick Bril
Nick Bril, werkzaam bij The Jane in het Belgische Antwerpen, staat op plaats 62 en Richard Ekkebus, succesvol bij Amber in Hongkong, is in de lijst van 2020 de nummer 66.

Soenil Bahadoer
Een plek lager staat Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen. Syrco Bakker van Pure C in Cadzand in de nummer 72. Joris Bijdendijk vinden we terug op positie 87 en Dennis Huwaë van Daalder in Amsterdam staat op 96.

Stemmen
De lijst komt tot stand op basis van stemmen door collega’s. De meest recente top 100 wordt jaarlijks aangevuld met honderd nieuwe chefs, die worden voorgedragen door onafhankelijke partners van The Best Chef.

Favoriete chef
Zij worden allemaal uitgenodigd om te stemmen op hun collega’s. Daarnaast krijgt een selectie van horecaprofessionals, fotografen en foodies de gelegenheid om te stemmen op hun favoriete chefs.

Hoogste scores
Iedereen die deel uitmaakt van het panel, geeft tussen de 100 en 1000 punten aan tien chefs. De honderd chefs met de hoogste scores vormen uiteindelijk de top 100, die woensdag 23 september is gepresenteerd voor 2020.

De top 3 bestaat uit René Redzepi uit Denemarken (1), de Zweed Björn Frantzen (2) en de Amerikaan Dan Barber (3).

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

René Brienen over gastronomie na corona

Volgend artikel

Vijf restaurants gepresenteerd als lid van JRE-Nederland

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.