Nieuws

Zeven keer Bib Gourmand in de provincie Utrecht

Met een Bib Gourmand bekroont Michelin restaurants voor hun uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet een keuzemenu van drie gangen worden geserveerd voor maximaal 39 euro. In de provincie Utrecht doe je dat op deze plekken.

De Aubergerie in Amersfoort

Aubergerie Amersfoort

Aan de rand van het historische centrum kiezen Ingrid en Han Everts voor ‘gastvrijheid op niveau, maar in een ongedwongen en gezellig jasje’. De keuken is op Franse leest geschoeid, met kleine internationale invloeden. Met monumentale pand uit 1700 is modern-klassiek ingericht met eiken tafels en comfortabele fauteuils. Diner van dinsdag tot en met zaterdag.

Brasserie Le Nord in Bilthoven

Brasserie Le Nord Bilthoven

Restaurant in een authentieke boerenhoeve uit 1885, waar patron cuisinier Grégory Nicole ‘heerlijke verfijnde gerechten’ serveert die zijn geïnspireerd op de klassieke Franse keuken met een moderne en frisse toets. Eten waarvan je geniet in een mooie omgeving met goede service, aldus de eigenaren. ‘Een avond uit eten is niet alleen genieten van een mooi opgemaakt bord of een bijpassend wijnarrangement, het is zoveel meer dan dat. Voor Grégory is het een way of life. Geopend van woensdag tot en met zondag voor lunch en diner (in augustus op woensdag gesloten).

Bij Mette in Linschoten

Verzorgd en eigentijds restaurant onder leiding van Carel Alberts in een oude kruidenierswinkel onder de kerktoren van het pittoreske Linschoten. Eetzaal met een mix van oud en modern, zo schrijft Michelin. Vlakbij ligt de Mette sloep, die te reserveren is voor een lunch of diner met een specifiek gezelschap. Geopend van dinsdag tot en met zaterdag.

Zilt & Zoet in Maartensdijk

Eigenaren Monica en Rob Beckers werden in 2019 door het AD uitgeroepen tot beste restaurant van de regio, terwijl de Bib Gourmand van Michelin er al sinds november 2014 in goede handen is. De gerechten op de kaart zijn Frans en mediterraan georiënteerd. Het restaurant is aangesloten bij Euro-Toques, waarvan Paul Bocuse één van de initiators is. Leden houden zich aan de zogeheten code van eer, waarin is vastgelegd dat naar eer en geweten wordt gekookt met natuurlijke producten en eerlijke voorlichting naar de gast.

De Schans in Montfoort

Restaurant De Schans Montfoort

Sinds begin 2020 in handen van Mike de Leeuw en Wesley de Leeuw (geen familie), die al drie jaar in dienst waren bij de voormalige eigenaren Lilian en Ries Verburgt. Mike is de gastheer en sommelier, Wesley heeft de leiding in de keuken. Ze omschrijven hun kookstijl als ‘modern vanuit een klassieke basis, met gebruik van zoveel mogelijk regionale producten’. Na de overname hebben ze naar eigen zeggen de inrichting gemoderniseerd en de sfeer wat informeler en het prijsniveau wat toegankelijker gemaakt’. Van donderdag tot en met maandag geopend van 12.00 tot 22.00 uur.

Het Oude Gemeentehuis in Rhenen

Restaurant dat haar naam dankt aan de locatie. Aan het roer staan Janneke Eerbeek en Niels Minkman, die na een avontuur in Zwitserland – waar Niels een Michelinster kookte – op deze plek aan de slag zijn gegaan. Het cv van Niels bevat mooie namen: Parkheuvel in Rotterdam, De Hoefslag in Bosch en Duin, De Echoput in Hoog-Soeren en Het Koetshuis in Bennekom. De keuken omschrijven zij als ‘een achtbaan van verschillende smaken, maar dan in een ontspannen sfeer’. Geopend van woensdag tot en met zondag voor lunch en diner.

Héron in Utrecht

Restaurant Heron Utrecht

Puur en eerlijk eten, zonder tussenkomst van derde partijen tussen ons en de bron. In Utrecht gaan ze uit van wat van Nederlandse bodem en uit Nederlandse wateren verkrijgbaar en in het seizoen is. Daarbij is een gedeelte van de ingrediënten eigenhandig geconserveerd. Die zijn dus niet afkomstig uit het huidige, maar een afgelopen seizoen. Dat kan betekenen dat je van asperges geniet in de winter, of van boerenkool in de zomer. Inspiratiebron is de reiger en dat betekent dat het menu bij elkaar wordt ‘gescharreld’. Open van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 17.30 uur.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Doe mee aan NK Blindproeven en maak kans op fantastische wijnreis

Volgend artikel

Voor hét vakantiegevoel: koffiezetten met de percolator

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.