Nieuws

Zestien nieuwe Bib Gourmand-onderscheidingen in Michelingids

In de 2022-gids van Michelin, die alleen online verschijnt, zijn zestien nieuwe restaurants opgenomen met een Bib Gourmand. Daarmee komt het aantal Nederlandse eetgelegenheden met deze onderscheiding voor een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit uit op 112.

De nieuwkomers zijn Het Bergpaviljoen in Amersfoort, Domenica en Oriole in Amsterdam, Nova in Bergschenhoek, De Grote Frederik Bistro in Groningen, Basaal en De Basiliek in Den Haag, Moustique in Haarlem, Bistro Lof in Leersum, Bistro Aragosta in Leeuwarden, Tabkeaw in Maastricht, Groenewoud in Nijmegen, Waers en Bistro Two in Roermond, ’t Nieuwe Diekhuus in Terwolde en Blauw in Utrecht.

Waar voor je geld
Sinds dit jaar gelden andere criteria voor het ontvangen van een Bib Gourmand. Voorheen moest een restaurant een keuzemenu van drie gangen op de kaart hebben voor een vaste (maximale) prijs.

Nu is prijs alsnog een criterium, maar moet sprake zijn van waar voor je geld op basis van de kwaliteit die wordt geboden. Dat geldt voor de volledige rekening, en dus niet enkel meer voor het menu.

Lees ook:
Michelin 2022: drie nieuwe tweesterrenrestaurants en tien keer één ster
Drie nieuwe restaurants met groene Michelinster in gids 2022
Michelin reikt awards uit aan sommelier Malou en chef Yoran

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Michelin reikt awards uit aan sommelier Malou en chef Yoran

Volgend artikel

Video: Niven Kunz over koken met groenten thuis

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.