Nieuws

Zes Nederlandse chefs in top 100 Franse Le Chef

Zes Nederlandse chefs staan in de top 100 voor 2020 van het Franse Le Chef. Jonnie Boer (8), Sergio Herman (46), Jacob Jan Boerma (58), Jannis Brevet (64) en Onno Kokmeijer en Arjan Speelman (79) zijn opgenomen in de jaarlijkse wereldranglijst, die 25 november voor de vierde keer is gepresenteerd.

Internationale waardering voor ‘onze’ chefs, we zijn er gek op bij ChefsFriends. Maandag 25 november presenteerde het Franse Le Chef voor de vierde keer haar wereldranglijst met daarin de honderd beste chefs wereldwijd.

Jonnie Boer
In die top 100 voor 2020 hebben liefst zes Nederlandse chefs een plek gekregen. Hoogst genoteerde is Jonnie Boer van De Librije in Zwolle. Hij scoort opnieuw een plek in de top 10 (positie 8).

Jannis Brevet
De twee andere Nederlandse chefs met drie sterren – Jacob Jan Boerma van De Leest in Vaassen en Jannis Brevet van Inter Scaldes – staan respectievelijk op de plaatsen 58 en 64. Jannis komt nieuw binnen.

Sergio Herman
Voor Sergio Herman is positie 46 gereserveerd. Hij staat in de lijst als chef van The Jane in Antwerpen, waar de dagelijkse leiding in de keuken in handen is van Nick Bril.

Onno Kokmeijer
Nieuw in de lijst geldt ook voor het tweesterrenduo van Ciel Bleu, het restaurant van Hotel Okura Amsterdam. Onno Kokmeijer en zijn rechterhand Arjan Speelman vinden zichzelf terug op plek 79.

Mirazur
De top 100, die is samengesteld door internationale drie- en tweesterrenchefs wordt aangevoerd door Mauro Colagreco van restaurant Mirazur in Frankrijk.

Via deze link kom je terecht op de site van Le Chef, waar (vooralsnog) alleen de top 10 is gepubliceerd. Op de website Finedininglovers.com vind je de gehele lijst (klik hier).

ChefsFriends feliciteert Jonnie, Sergio, Jacob Jan, Jannis, Onno en Arjan van harte met hun noteringen en deze mooie beloning voor de Nederlandse gastronomie.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts Import en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Spareribs: you love them or hate them

Volgend artikel

Prijzen voor Graphite en NH Collection Amsterdam Flower Market

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.