Nieuws

‘Zeldzaam kopje koffie’ in restaurants François Geurds

Wie François Geurds wat beter kent, weet dat hij niet alleen gek is op het serveren van goed eten. De Rotterdamse sterrenchef is namelijk ook een enorme koffieliefhebber en heeft weer iets bijzonders gerealiseerd. De twee TITVS-grinders die er in Nederland volgens hem zijn, staan nu in zijn beide restaurants.

Zeg je tegen een koffiefreak TITVS, dan zeg je hetzelfde als dat je Bugatti La Voiture Noire zegt tegen een autofreak, zo hebben we ons bij ChefsFriends laten vertellen. TITVS is een 100 procent handmade grinder (koffiemolen, red.) en in zowel FG Restaurant als FG Food Labs staat er nu één.

Koffiefreak
‘In mijn zoektocht naar perfectie kwam ik terecht in Duitsland bij een onopvallend cultbedrijfje’, aldus François. ‘In de kelder trof ik twee sympathieke slijpers, die eigenhandig met de grootste precisie de allerbeste koffiemolens ter wereld fabriceren.’ Volgens de sterrenchef blinkt de TITVS-grinder in alles uit.

‘In de verstelbare snelheden, het sensorische mondgevoel, de speciale maalschijven, kortom in alles. Ik ben zo’n koffiefreak. Al vanaf jonge leeftijd heb ik een bijzondere passie voor het product en daarom schenk ik er in mijn restaurants veel aandacht aan.’

Lees ook:
Takeaway van François Geurds: soep en stamppot
François Geurds start met wine paring via QR-code
Fantastisch genieten aan de ontbijttafel van François Geurds

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Nieuwe gezichten in bedieningsteam De Treeswijkhoeve

Volgend artikel

Rik Jansma serveert diner tijdens ‘Night of the Century’

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.