Partnercontent

Zeeuwsche Zoute lanceert nieuwe zilte smaken

Zeeuwsche Zoute heeft twee smaken toegevoegd aan het assortiment: 100% wakame en 100% zeekraal. Voor beide varianten geldt dat geen zeezout is toegevoegd, zodat je met minder zout toch de zilte Zeeuwse smaak aan je gerechten kunt geven.

De zeekraal komt van nature voor op het overgangsgebied tussen land en zee in Zeeland, en wordt ook geteeld op diverse plekken in de provincie.

De 100% zeekraal smaakt volgens Zeeuwsche Zoute het beste bij sauzen, een salade met venkel, carpaccio, steak tartaar, kabeljauw en andere witvissen.

Zeewier
De wakame die Zeeuwsche Zoute gebruikt, is een zeewier die afkomstig is uit de Oosterschelde.

De 100% wakame geeft een ‘onverwachte nootachtige smaakboost’, bijvoorbeeld aan een gebakken entrecote, verschillende soorten paddenstoelen, gerookte zalm en gegrilde inktvis.

Lokale leveranciers
Beide nieuwe varianten zijn volledig Zeeuws door samenwerking met lokale leveranciers, hetgeen aansluit bij de duurzame ambities van de onderneming.

Zeeuwsche Zoute 100% wakame en 100% zeekraal zijn verkrijgbaar in een molen met daarin 25 gram van het product. Om ze te bestellen, bezoek je de webshop. De prijs bedraagt 6,95 euro.

Vorig artikel

Culinaire Bistro Marijke Muoi Wine & Dine nieuwe parel van Friesland

Volgend artikel

Michel van der Kroft: ‘Verlegen van Portugese twist ’t Nonnetje’

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.