Persoonlijk

Yornie van Dijk: ‘Techno bunker op standje gevaarlijk’

Wat drijft chefs en hoteliers? Wat doen ze om fit te blijven, waar eten ze zelf graag, wat hebben ze altijd in de koelkast liggen en wat is dé guilty pleasure die ze exclusief delen met ChefsFriends? In deze aflevering Yornie van Dijk van restaurant Basiliek in Harderwijk.

Wat is jouw guilty pleasure?
‘Snoep! Ik ben een echte zoetekauw. Het liefst zoetzure Red Bands, daarvan eet ik in één keer een hele zak op.’

Thuis in mijn koelkast staat altijd…
‘Champagne Ruinart staat er altijd wel in. En Breakers met de smaak kers neem ik mee voor op de fiets naar werk.’

Wat doe je om fit te blijven?
‘Fitnessen en voetballen. En als het een beetje mooi weer is, hardlopen in de buitenlucht. Ook lekker om het hoofd leeg te maken.’

Welke muziek schalt er uit de luidsprekers tijdens de mise-en-place? Of hebben jullie met het keukenteam een ritueel?
‘Techno bunker zet ik meestal zelf aan op standje gevaarlijk! Maar soms zijn de andere jongens dj en dan hoor je Danny de Munk en André Hazes, maar ook Nederlandse rap. Dat kan ik ook wel waarderen.’

Welk ingrediënt ontbreekt nooit op jouw kaart?
‘Vis en schaal- en schelpdieren. Daar werk ik het liefst mee, omdat het licht verteerbaar is. Een product dat verder nooit ontbreekt, is geitenboter. Ik verwerk het in mijn sauzen en we serveren het bij ons zuurdesembrood: beurre noisette van geitenboter.’

Vakantie. Ik ga graag naar…
‘Naar een warm land waar je lekker kunt eten en drinken. Ibiza vind ik altijd heel erg relaxt om heen te gaan.’

Als ik zelf uit eten ga, doe ik dat graag bij…
‘Mijn voorkeur gaat uit naar wat modernere zaken met vernieuwde smaken en een lichte, frisse keuken.’

Welke spannende plannen heb jij voor 2023?
‘Mezelf blijven ontwikkelen. Niet alleen in de keuken, maar ook als ondernemer. Samen met mijn team het niveau continueren en verbeteren.’

Lees hier alle afleveringen van de serie!

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Roos Stevens: 'Altijd pak havermelk in koelkast'

Volgend artikel

Gezocht: Winny of Willy Wonka voor chocoladeparadijs

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.