Nieuws

Wouter van Laarhoven opent restaurant Alma in Oisterwijk

Malou Hagenaars en Wouter van Laarhoven hebben Alma in Oisterwijk geopend. De nieuwe zaak van het paar bestaat uit een casual fine dining-restaurant en een bodega, en huisvest in het pand dat sinds 1631 bekendstaat als De Swaen en waar ooit Cas Spijkers furore maakte.

Restaurant Alma aan de Lind in Oisterwijk wordt geëxploiteerd door Malou Hagenaars en Wouter van Laarhoven. Wouter kookte in het verleden een Michelinster bij De Molen in Kaatsheuvel en zette samen met Eveline Wu restaurant Wynwood in Eindhoven op.

De Swaen
Alma bestaat uit een casual fine dining-restaurant en een bodega. Het is gerealiseerd in het pand dat sinds 1631 bekendstaat als De Swaen, waar Cas Spijkers ooit de sterren van de hemel kookte.

Verhalen vertellen
Het paar wil er ‘een bijzondere ervaring creëren met het hoogste niveau van gastronomie en service in Oisterwijk’. ‘In Alma kan ik de culinaire ideeën uitvoeren die ik de afgelopen jaren heb opgedaan’, aldus Wouter.

‘In het restaurant ga ik verhalen vertellen via mijn borden, waarbij kwaliteit, smaak, herkomst en een mooie presentatie de uitgangspunten zijn én diepgang gaan brengen.’

De Lind
Het restaurant ligt op de eerste verdieping van het historische pand, is 220 vierkante meter groot en biedt plaats aan 48 gasten. Het beschikt over een balkon met prachtig uitzicht over De Lind, waar in de zomer buiten kan worden gegeten.

De kaart bestaat uit een à-la-cartegedeelte en een uitgeschreven menu van vier tot zeven gangen. De menuprijs voor vier gangen is 56 euro.

Bodega
In de laagdrempelige bodega op de begane grond kunnen 26 personen eten. Deze kaart is in bistro-stijl en biedt onder meer sandwiches, salades en klassiekers als steak tartare, risotto, langoustines à la plancha en côte de boeuf.

Bovendien kun je hier dagelijks vanaf 12.00 uur ook terecht voor een kop koffie, een goed glas wijn of bier en een hapje.

Bib Gourmand
Wouter: ‘Zowel de kaart als het keuzemenu van drie gangen van 37 euro biedt een geweldige prijs-kwaliteitverhouding, daarmee hopen we een Bib Gourmand-onderscheiding van Michelin te krijgen.’

Ziel
De naam Alma betekent ‘ziel’ in het Spaans. ‘Wij willen onze gasten met eten, drinken en onze gastvrijheid raken tot in het diepste van hun ziel’, aldus Malou. ‘De traditioneel witte keukenbrigade en zwarte bedieningsbrigade versmelt bij Alma tot een grijze brigade.’

Interieur
De inrichting is een ontwerp van Jeff van Riel van Zout Ontwerphuis. Hij ontwierp volgens Malou een ‘warme, huiselijke en elegante inrichting met een massief eiken vloer in een Hongaarse punt die net even wat anders is gelegd en houten wandpanelen waarachter kasten zijn weggewerkt. Rond beide keukens is gewerkt met marmertinten die een warme sfeer geven.’

In 2020 lanceren Wouter en Malou Table 21, een derde concept onder hetzelfde dak. Wat dit gaat worden, houden ze nog even geheim. ‘Maar het wordt in ieder geval erg bijzonder.’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts Import, Reitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

De favoriete restaurants in Brabant van Dick Middelweerd

Volgend artikel

Bobby Rust nieuwe chef-kok restaurant Envy Amsterdam

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.