Persoonlijk

Wouter Kik: ‘Ui allermooiste product ter wereld’

Wat drijft chefs en hoteliers? Wat doen ze om fit te blijven, waar eten ze zelf graag, wat hebben ze altijd in de koelkast liggen en wat is dé guilty pleasure die ze exclusief delen met ChefsFriends? In deze aflevering Wouter Kik van restaurant Codium in Goes.

Wat is jouw guilty pleasure?
‘Broodje schnitzel hete saus van De Vrijheid, boven de snelweg als je Den Haag in rijdt. Jean Luc (Etienne, red.) liet me dit in een van de coronaperiodes proeven toen we in die stad een catering deden. Ik was van tafel geblazen, wat een geniale snack.’

Thuis in mijn koelkast staat altijd…
‘Roosvicee voor de kinderen, fruit, kaas en wijn.’

Wat doe je om fit te blijven?
‘Sinds kort zwem ik.’

Welke muziek schalt er uit de luidsprekers tijdens de mise-en-place? Of hebben jullie met het keukenteam een ritueel?
‘Van alles. Van Miles Davis tot the Stones tot Fresku, maar geen top 40-muziek of van die belachelijke hardcore. En als Feyenoord speelt, dan vaak Super Feyenoord en Mijn Feyenoord.’

Welk ingrediënt ontbreekt nooit op jouw kaart?
‘Ui! De ui is het allermooiste product ter wereld. Je kunt er echt alles mee.’

Vakantie. Ik ga graag naar…
‘Ik ga graag naar Engeland, daar woont mijn zusje. En in Londen kun je mega goed eten. Daarnaast proberen we wel elke keer ergens anders heen te gaan. Altijd hetzelfde is retesaai toch…’

Als ik zelf uit eten ga, doe ik dat graag bij…
‘Ik eet graag bij State in Hulst, Katoen in Goes en Bar Bertha en La Pizza in Rotterdam.’

Welke spannende plannen heb jij voor 2023?
‘We zijn nog niet één heel jaar open geweest, omdat we steeds in lockdown gingen vanaf onze start. Dus het meest spannende is dat we dit jaar waarschijnlijk normaal open kunnen. Niet heel spannend misschien, maar wel heel mooi om naar uit te kijken.’

Bekijk hier alle afleveringen van de serie!

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), WTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Mikel Pouw introduceert vegetarische lijn Nice to Meat 0.1

Volgend artikel

Hotel Bilderberg De Keizerskroon ingrijpend verbouwd

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.