Advertorial

Win twee vrijkaarten voor het Amsterdam Wine Festival

Advertorial – Amsterdam maakt zich op voor de zesde editie van het Wine Festival. Van 27 tot en met 29 september worden de oogstfeesten van het Noordelijk Halfrond gevierd en komen bezoekers uit binnen- en buitenland de mooiste wijnen uit de oude en nieuwe wereld proeven. ChefsFriends mag twee entreekaarten weggeven.

Sinds het debuut in maart 2017 is het Amsterdam Wine Festival niet meer weg te denken van het Westergasfabriekterrein in de hoofdstad. Van 27 tot en met 29 september vindt de zesde editie plaats.

Oude en nieuwe wereld
Niet alleen zijn de mooiste wijnen uit de oude en nieuwe wereld te proeven, dit jaar ligt er nog meer nadruk op wijneducatie en workshops. Uiteraard blijft genieten van bijzondere wijnen in combinatie met culinaire hoogstandjes het belangrijkste.

Nieuwe beleving
‘De komende editie willen wij onze gasten een nieuwe beleving geven’, zo laat medeorganisator Ivar Beukeboom weten. ‘Wij willen de harten van de liefhebber sneller laten kloppen en daarom worden er veel innovatieve elementen toegevoegd.’

Wijneducatie
Met een festivalterrein van 5000 vierkante meter kunnen bezoekers op ontdekkingsreis. Er is geïnvesteerd op het gebied van wijneducatie, waarbij meer de diepte dan vorige edities wordt ingegaan en duurzaamheid een nog belangrijkere rol krijgt.

Workshops
Naast de populaire workshops kun je ook je kennis verbreden in de ‘Room of Senses’. Door de combinatie van ruiken, proeven, voelen, zien en horen in een futuristische omgeving, worden alle zintuigen geprikkeld.

Masterclasses
Speciaal voor het Amsterdam Wine Festival vliegen de grote internationale wijnmakers over naar de hoofdstad. Zij geven speciale masterclasses in het Leidinghuis en staan tevens in de landenpaviljoens gasten uitgebreid te woord over de nog niet eerder getoonde wijnen uit eigen vat.

Culinair
Het culinaire element speelt eveneens een grote rol. Streetchefs uit binnen- en buitenland staan op het Klönneplein en grillkoning Jort Althuizen heeft zijn eigen BBQ-sectie, waar de American Dream tot uitvoer komt in het eten.

Maar verder bijvoorbeeld ook oesters en kaviaar bij de stand van Bollinger Champagne, en de mogelijkheid om lekker te dansen.

Entreekaarten
ChefsFriends mag twee tickets weggeven. Dat doen we in onze nieuwsbrief. Schrijf je vandaag nog kosteloos in en lees volgende week (26-30 augustus) hoe je kans maakt.

Niets aan het toeval overlaten en zeker zijn van je entreebewijs. Ga dan via deze link naar de website van Amsterdam Wine Festival om er een aan te schaffen.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts Import en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Mosselweek bij hotel New York in Rotterdam

Volgend artikel

Kennismakingsmenu bij vernieuwd De Burgemeester Linschoten

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.