Nieuws

Wilfred Genee: ‘Volgend jaar ook sportkantines en misschien wel schoolkantines’

TV-presentator en sportjournalist Wilfred Genee is niet alleen bezeten van voetbal, ook goed eten heeft zijn bovengemiddelde aandacht. De tv-persoonlijkheid zet zich de laatste tijd flink in om voetbalkantines gezonder te krijgen. Hoogste tijd om hem hierover een paar vragen te stellen.

Voetbalkantines staan bij velen voor bier en bitterballen, maar toch ging volhouder Genee de strijd aan met de tradities en de vooroordelen. Hij erkent dat het niet eenvoudig is om kantinebezoekers te overtuigen van gezonde alternatieven, maar boekt volgens eigen zeggen vooruitgang.

‘Het was wel pittig zo nu en dan. Ik kwam vaak bij clubs langs en dan riepen ze “he Genee, blijf van onze gezelligheid af”. Ik zei dan altijd “ik kom nergens aan. Het is vullen of voeden. Je kan zelf kiezen”. Wat ik wil benadrukken is dat mensen zelf mogen uitmaken wat ze willen en dat er tot nu toe geen keuze in de kantine was. Dat er nooit iets anders dan vet en zoet was. Als je er met mensen over praat, merk je wel dat ze langzaam omgaan’, aldus Genee.

De eerste resultaten van de campagne smaken voor Genee naar meer. ‘Mijn streven is om het volgend jaar nog veel groter te maken. Niet één prijs van 15.000 euro maar tien prijzen van 5.000 euro, en dat het niet alleen over voetbalkantines gaat maar ook over sportkantines. Misschien wel over schoolkantines. Het moet een groter iets worden. Anky van Grunsven gaat de paardensport doen. Pieter van den Hoogenband gaat het zwemmen oppakken. Dennis van der Geest het judo. Zo proberen we voor alles een rolmodel te vinden’.

Wie meer wil weten over Vullen of Voeden kan de speciale website www.vullenofvoeden.nl raadplegen.

Vorig artikel

De eerste NIVEN foodbox: dit is de inhoud

Volgend artikel

Week lang culinaire documentaires bij publieke omroep

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.