Nieuws

Wijnspijs-avond Wirra Wirra bij Herberg Onder de Linden

Herberg Onder de Linden houdt op vrijdag 8 maart een wijnspijs-avond met wijnen van Wirra Wirra uit Australië. Het hele leuke is dat de wijnmaker helemaal uit Australië naar het Groningse Aduard overkomt om zijn wijnen toe te lichten.

Wirra Wirra is een in 1894 gestarte wijnmakerij niet ver van miljoenenstad Adelaide in het zuiden van Australië, maar raakte in de jaren twintig van de vorige eeuw in verval. Sinds eind jaren zestig werd onder wijlen Greg Trott de wijnmakerij nieuw leven ingeblazen.

Het wijnhuis maakt tegenwoordig rode, witte, rosé en mousserende wijnen van verschillende bekende druifsoorten zoals Chardonnay, Shiraz en Sauvignon Blanc. Op vrijdag 8 maart staan door samenwerking met Résidence Wijnen de Australische wijnen in de schijnwerpers bij een wijnspijs-avond bij Herberg Onder de Linden.

Er is een beperkt aantal plaatsen vrij om deze wijnspijs-avond bij te wonen. De exacte invulling van de avond wordt later bekend gemaakt, maar een plaatsje reserveren kan al wel door te bellen met 050-2041235.

Het restaurant van Herberg Onder de Linden wordt geleid door Steven Klein Nijenhuis en beschikt over een Michelinster. Herberg Onder de Linden heeft een aantal hotelkamers, dus wie wil blijven slapen kan een kamer boeken. Dat hoef je vanuit Aduard nabij Groningen niet meer naar huis te rijden midden in de nacht.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne Tafelzuren en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Bijzondere onderscheidingen voor De Tuinkamer en De Bokkepruik

Volgend artikel

Video: Alain Caron over Soenil Bahadoer

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.