Advertorial

Wijnproevers geplaatst voor finale NK Blindproeven

Advertorial – Tien wijnproevers hebben zicht geplaatst voor de finale van het Nederlands Kampioenschap Blindproeven, ook wel SVH Wijnexpert van het jaar 2022 genoemd. De finale vindt plaats op 8 april en de winnaar krijgt naast de titel een prachtige reis naar een gerenommeerd Champagnehuis.

Afgelopen week vonden de halve finales plaats. Daarbij plaatsen de volgende 10 wijnproevers zich voor de grote finale in april:

Ton Pinxten
Vinny Potter
Vincent Bakker
Jordy Kreeft
Patricia van Wensveen
Katja Meijer
Boey Bouguet
Michael Kardienaal
Peter Derks
Bas Bottenberg

In het totaal hebben 143 deelnemers de afgelopen maanden over 5 voorronden gestreden voor een plek in de finale. Het NK draagt de naam ‘SVH Wijnexpert van het jaar 2022’ en verwijst naar onze partner “Stichting Vakbekwaamheid Horeca”.

Wijnimporteur L’exception heeft zich eveneens verbonden aan deze wedstrijd en stelt de hoofdprijs ter beschikking:eEen volledig verzorgde reis voor twee personen aan het gerenommeerde Champagne huis Nicolas Feuillatte.

Het doel van de wijnwedstrijd is om je kennis als wijnliefhebber te verbreden, verdiepen en te verstevigen. Het “blind” proeven van wijnen in combinatie met een wedstrijdelement draagt daaraan bij.

De finale op 8 april vindt plaats in het Opleidingscentrum Food Wine & Hospitality in Houten.

Vorig artikel

Blog: Broederenklooster nieuwe culinaire hotspot van Zutphen en omgeving

Volgend artikel

Niven Kunz over de 80/20-filosofie en groenten in de hoofdrol

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.