Nieuws

Wijnmakersdiner met Barolo-wijnen bij Restaurant Aan de Zweth

Restaurant Aan de Zweth in Schipluiden staat donderdag 21 maart in het teken van Barolo-wijnen. In samenwerking met Artisanes Wines hebben de met een Michelinster bekroonde chef Joris Peters en sommelier Arnold Zwartkruis een wijnmakersdiner van vier gangen samengesteld.

Fernando Principiano maakt in de Piëmonte zoveel mogelijk wijnen zonder toevoeging van gekweekte gisten en sulfiet, vin naturel geheten.

Joris Peters
‘De wijnen kunnen daarom worden omschreven als puur en elegant’, zo laten Anjeta en Joris Peters weten.

Tijdens een wijnmakersdiner in restaurant Aan de Zweth op donderdag 21 maart komt het wijnhuis de geserveerde wijnen persoonlijk toelichten.

Menu van vier gangen
Joris serveert een menu van vier gangen inclusief amuses en sommelier Arnold en Artisan Wines hebben bijpassende wijnen geselecteerd.

Lees ook: Als een vis in het water bij Joris en Anjeta in restaurant Aan de Zweth

Piëmonte
Naast de bekende Barolo-wijnen worden ook andere typische wijnen uit de streek geschonken. Onder andere de Timorasso en de Barbera d’Alba DOC.

Wijn van het jaar
Dat het gaat om wijnen van het hoogste niveau, blijkt uit de selectie van de Barolo DOCG Serralunga in de lijst met 60 beste wijnen van het jaar in vakblad Elsevier en de keuze voor de Barbera d’Alba ‘Laura’ als wijn van het jaar door The Wine & Food Association.

Video: Joris Peters over Aan de Zweth, de Michelinster en zijn kookstijl

Reserveren
Een plek aan tafel kost 95 euro. Hiervoor geniet je van een diner van vier gangen, amuses, koffie/thee en een bijpassend wijnarrangement inclusief presentatie.

Snel inschrijven is gewenst, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Reserveren kan door het sturen van een e-mail naar info@aandezweth.nl of door te bellen met telefoonnummer (010) 470 41 66.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to Meat en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Jonnie en Thérèse Boer openen Brass Boer Thuis op 27 april

Volgend artikel

Portugese dag bij ’t Nonnetje vanwege jubileum Michel van der Kroft

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.