Nieuws

Wijngids Grootspraak: ’t Nonnetje Restaurant van het Jaar

’t Nonnetje is door Grootspraak uitgeroepen tot Restaurant van het Jaar voor 2020. Volgens de wijnrestaurantgids ‘klopt alles’ in Harderwijk. ‘De keuken, de sfeer, de prachtige sauzen, de ultieme verfijning in de signatuurgerechten en chef Michel van der Krofts onovertroffen voorbeelden van Portugees ‘terroirkoken’.’

Een van de speerpunten van wijnrestaurantgids Grootspraak is de beoordeling van het wijnniveau van een restaurant. Waar kun je goed eten, maar krijgt ook de wijn de aandacht die hij verdient.

Wijnadvies
Daarvoor wordt niet alleen de wijnkaart beoordeeld. Van groot belang zijn ook de kwaliteit van het arrangement en de wijnbediening en -adviezen, en de manier waarop de wijnen worden gepresenteerd.

Harderwijk
Jaarlijks worden drie uitschieters uitgelicht. In de gids van 2020 zijn dat ’t Nonnetje in Harderwijk (Restaurant van het Jaar), Het Scheepskameel in Amsterdam (Wijnrestaurant van het Jaar) en Wijn bij Arentz in Nijmegen (Wijnbar van het Jaar).

Robert-Jan Nijland
Over de eetgelegenheid van Robert-Jan Nijland schrijft Grootspraak: ‘Alles klopt hier: de keuken, de sfeer, de prachtige sauzen, de ultieme verfijning in de signatuurgerechten en chef Michel van der Krofts onovertroffen voorbeelden van Portugees ‘terroirkoken’.’

Trosjes of glazen
In de nieuwe gids zijn 75 adressen opgenomen. Deze worden gewaardeerd met punten én met trosjes of glazen. Vijf trosjes zijn voorbehouden aan wijnkaarten met iets extra’s. Voor wijnbars wordt deze waardering uitgedrukt in glaasjes.

Benieuwd naar de adressen? De Grootspraak-gids voor 2020 is te bestellen via deze link.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts Import, Reitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Haralds Hospitality: Hoe herken je goed gastheerschap?

Volgend artikel

Four hands-diner met Dennis Huwaë bij Hemingway

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.