Nieuws

WestCord Hotels opent in 2017 Hotel Jakarta Amsterdam

Op het Java-eiland in Amsterdam komt een groot hotel, genaamd Hotel Jakarta Amsterdam. Het gaat om een viersterrenhotel van WestCord Hotels en moet media 2017 de deuren openen.

Hotel Jakarta Amsterdam wordt volgens eigen zeggen een uniek, volledig klimaatneutraal hotel. In het gebouw wordt een combinatie gemaakt van hout met slanke stalen en aluminium profielen voor de gevels. Hierdoor krijgt het gebouw een duurzaam-industrieel karakter.

Verder krijgt het hotel veel glas. Dat geeft het geheel veel licht en uitzicht. De bouwwerkzaamheden van het gebouw starten in april en naar verwachting opent het hotel media 2017 haar deuren.

Rotterdam
WestCord Hotels is geen onbekende wanneer het gaat om bijzondere hotelconcepten. Zo is het exploitant van onder andere het Fashion Hotel in Amsterdam, Hotel New York in Rotterdam en hotelschip ss Rotterdam, eveneens gevestigd in Rotterdam.

De roots heeft de hotelketen op de Waddeneilanden waar het meerdere hotels bezit.

Foto: WestCord Hotels

Vorig artikel

Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte bestaat 50 jaar

Volgend artikel

Oudste hotel Nederland wil Bib Gourmand met restaurant Hemingway

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.