Week van de Nederlandse wijn bij Bentinck in Amerongen
Restaurant Bentinck in Amerongen zet eind augustus een hele week Nederlandse wijn in de schijnwerpers. Van 26 augustus tot en met 1 september worden uitsluitend wijnen van eigen bodem geserveerd in het arrangement en zaterdag 31 augustus is er een wijn-spijsdiner in samenwerking met Betuws Wijndomein.
Wat een mooi initiatief van Peter-Paul Swijnenburg. Van 26 augustus tot en met 1 september speelt Nederlandse wijn de hoofdrol in zijn restaurant Bentinck in Amerongen.
Wijnkeuring van de Lage Landen
Vorig jaar vond de ‘Wijnkeuring van de Lage Landen’ plaats in zijn eetgelegenheid en ook dit jaar wordt het evenement gehouden in Amerongen.
Zondag 1 september is dit het geval en aansluitend wordt een diner van vijf gangen all-in geserveerd met begeleidende Nederlandse wijnen. De prijs per couvert bedraagt 85 euro.
Betuws Wijndomein
Zaterdag 31 augustus is bij restaurant Bentinck een wijn-spijsdiner in samenwerking met wijnmaker Diederik Beker van het Betuws Wijndomein. Het diner van zes gangen all-in kost 99,50 euro per couvert.
Wijnarrangement
De hele week bestaat het arrangement uit uitsluitend Nederlandse wijnen. Een mooie manier om kennis te maken met al het moois uit eigen land.
Voor meer informatie en het plaatsen van een reservering kan contact worden opgenomen met sommelier Jan-Jaap Altenburg. Hij is bereikbaar via jan-jaap@swijnenburg.com.
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining Online, Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Laurent Smedts Import en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.