Nieuws

Waves at the Kurhaus viert 1-jarig bestaan met Oosterschelde Kreeftweek

Restaurant Waves at the Kurhaus houdt van 7 tot en met 17 april de Oosterschelde Kreeftweek. Aanleiding hiervoor is het eenjarig bestaan van het in het Kurhaus gevestigde restaurant.

Op 4 april 2015 opende restaurant Waves at the Kurhaus voor het eerst zijn deuren met een moderne bar, een uniek panoramisch terras en een nieuw restaurant aan de zeezijde van het befaamde Grand Hotel Amrâth Kurhaus onder leiding van chef-kok Marc Smeets.

Als 16-jarige jongen liep Marc Smeets stage in het prestigieuze Kurhaus hotel, waar hij nu 30 jaar later de scepter zwaait als chef-kok. Vanwege de ligging van het Kurhaus gebruikt Smeets voornamelijk de Noordzee en de omgeving als inspiratiebron voor zijn internationale en hedendaagse keuken. Pure smaken en producten, op hoog niveau koken, maar toch toegankelijk zijn voor iedereen is van belang voor Smeets.

Oosterschelde Kreeftweek
7 tot en met 17 april zal restaurant Waves at the Kurhaus in het teken staan van Nederlands prachtige luxe product; de Oosterschelde kreeft. ‘Bij Waves at the Kurhaus zijn wij geïnspireerd door de mooiste producten uit ons land gebaseerd op het seizoen. Zo ook de Oosterschelde kreeft, een machtig mooi beest. Voor mij de koning of koningin van het voorjaar’, aldus chef-kok Marc Smeets.

Smeets: ‘Tijdens onze Kreeftweek bereid ik de Oosterscheldekreeft op een eigentijds en hedendaagse manier maar in klassieke stijl dat past bij ons hotel. Van streetfood concepten tot aan de traditionele bisque. De Oosterscheldekreeft is zo veelzijdig. Ik denk dat gast verrast zal worden door de gerechten die we serveren. ‘

Flessenpostmenu
Naast de Oosterschelde kreeft heeft restaurant Waves at the Kurhaus een aantal klassiekers toegevoegd aan de kaart, waar vaste gasten van het hotel zich weer op kunnen verheugen. Daarnaast biedt de wisselende flessenpost een spannend 3, 4 of 5 gangen menu van het seizoen.

Vacaturevideo

Werken bij Waves? Bekijk dan de video-oproep.

Vorig artikel

Eerste beelden vernieuwd De Swarte Ruijter in Holten

Volgend artikel

Helft line-up topchefs Chefs Revolution De Librije bekend

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.