Advertorial

WalravenSax: Bodegas Torres

Advertorial – Bodegas Torres is één van de meest bekende en grootste wijnhuizen van Spanje. Vanaf de oprichting in 1870 combineert de familie Torres traditie en innovatie met als resultaat wereldwijd bekende kwaliteitswijnen, die met een groot gevoel voor het milieu worden gemaakt.

Zes jaar op een rij meest bewonderde wijnmerk van Europa
‘Kwaliteit ontstaat in de wijngaard’ is één van de uitspraken van Torres. Met toewijding en perfectie beheert de familie de vele wijngaarden in Spanje, Chili en Californië.

De kennis en liefde voor wijn zijn van generatie op generatie doorgegeven en het merk heeft diverse, prijswinnende topwijnen in huis.

Zo is Torres in 2016, voor het zesde jaar op rij, uitgeroepen tot het meest bewonderde wijnmerk van Europa! Bovendien eindigde het merk als tweede wereldwijd.

In 2014 en 2015 werd Torres door het Britse tijdschrift Drinks International verkozen tot het beste wijnmerk ter wereld.

De eerste wijnproducent met fairtrade-certificaat
‘Onze focus ligt op het produceren van de beste wijnen’, aldus Miguel Torres Maczassek, die tot de vijfde generatie wijnmakers behoort.

Opvallend is dat Torres inmiddels 982 hectare aan biologische wijngaarden heeft en als eerste wijnproducent in Chili een fairtrade-certificaat behaalde.

Torres: ‘We vinden het belangrijk om een eerlijke prijs voor de druiven te betalen. Als je wilt dat de focus op kwaliteit ligt, dan moet dat ook tot uitdrukking komen in de prijs zodat mensen hun best blijven doen om onderscheidend te blijven en de werkcondities goed zijn.’

In Chili is Torres nu het grootste officieel gecertificeerde fairtrade wijnbedrijf en inmiddels is 40 procent van alle Torres-wijngaarden biologisch gecertificeerd.

Al 10 miljoen euro naar Torres & Earth-programma
‘Hoe meer wij zorgen voor de aarde, hoe beter de wijn. Daarom hebben wij vanaf 2007 al meer dan 10 miljoen euro in geïnvesteerd in het Torres & Earth-programma’, vervolgt Miguel.

Dit programma heeft als doelstelling om de CO2-uitstoot met 30 procent per fles te verminderen in 2020.

Het wijnhuis is al goed op weg deze ambities te realiseren; Torres heeft een eigen afvalwaterbehandeling en regenwateropvang en in totaal 1200m2 aan zonnepanelen geplaatst, terwijl energie wordt opgewekt uit afval. Inmiddels is 40 procent van de energie eigen energie!
www.torresearth.com

Vorig artikel

Vernieuwd Ciel Bleu met ‘full experience’ naar grote hoogte

Volgend artikel

Blog: Culinaire reis in vernieuwd Ciel Bleu**

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.