Nieuws

Visual dining in Bellezza onder leiding van chef Arturo Dalhuisen

Beeld, geluid en gerechten kenmerken het nieuwe restaurant Bellezza in Amsterdam. Wie er reserveert, geniet voor 60 euro van een menu van vijf gangen van Arturo Dalhuisen. Tijdens het diner verandert de ruimte door middel van visual arts mee met het eten.

Ooit was Oudezijds Achterburgwal 99 als Cul de Sac de stamkroeg van kunstzinnig Amsterdam. Sinds deze week is het verscholen oude pakhuis het onderkomen van Bellezza, dat wil laten zien dat iedereen zijn of haar tanden in kunst kan zetten.

Amsterdam
Bellezza is een initiatief van Melcher de Wind en vind je midden in het Red Light District van Amsterdam. In de keuken is de leiding in handen van Arturo Dalhuisen. In vijf gangen van beeld, geluid en gerechten serveert hij een culinair kunstwerk aan maximaal 24 gasten per avond.

Beeld, geluid en smaak
Van de eerste vier gangen geniet je aan de gemeenschappelijke tafel in de spiegelzaal, waar de ruimte met de gangen mee verandert. Gang vijf krijg je geserveerd in de ‘hemelse dessertkamer’ en het digestief in de bar.

‘Het draait hier niet alleen om het gerecht’, aldus Arturo. ‘Het is een samenspelen. Beeld, geluid, smaak. Normaal mag de muziek in een restaurant niet te veel afleiden van het gerecht. Gasten moet bezig zijn met wat er op het bord ligt. Hier mag een gerecht ook niet de video en muziek overstemmen. De balans moet perfect zijn.’

Ieder seizoen komt Bellezza met een nieuw menu, inclusief audio en videokunst van andere artiesten. Het eerste vijfgangenmenu is te reserveren voor 60 euro.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Tien Nederlanders in top 100 van The Best Chef Awards

Volgend artikel

Proef en ervaar De smaak van de Brabantse Wal

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.