Nieuws

Vincent van Gogh-suite in Amstel Hotel Amsterdam

InterContinental Amstel Amsterdam heeft een Vincent van Gogh Suite gerealiseerd. Het is het eerbetoon van het hoofdstedelijke vijfsterrenhotel aan één van Nederlands grootste schilders, die 125 jaar gelden overleed. Waan je als gast in Van Gogh-atmosfeer en overnacht onder zijn Relievo’s.

Op 29 juli dit jaar was het exact 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh overleed. In 2015 wordt daar op verschillende manier en plekken bij stilgestaan.

Relievo’s
Het Amstel Hotel eert een van Nederlands grootste schilders met een ‘eigen’ suite, waarbij je als gast wordt ‘bevangen door de muziek en de Van Gogh atmosfeer’ en slaapt onder zijn Relievo’s.

Uitzicht
Volgens het hotel is de suite ‘zeer ruim’ (60 vierkante meter) en biedt deze ‘het mooiste uitzicht over de Amstel-rivier en het centrum van Amsterdam’.

Kijk op de website van het hotel voor meer informatie over de suite en de faciliteiten.

Expositie
Vanaf begin september is de Relievo-expositie terug in het vijfsterrenhotel. De bijzondere werken zijn dan te zien in – uiteraard – de Van Gogh Suite en in de lobby.

Moshik Roth
Ook elders in Amsterdam wordt Vincent van Gogh geëerd. Tweesterrenchef Moshik Roth serveert in restaurant &samhoud places een speciaal vijfgangenmenu, waarbij hij zich liet inspireren door het kleurgebruik van de schilder.

Mövenpick Hotel
In samenwerking met Mövenpick Hotel Amsterdam City is bovendien een Van Gogh City Trip ontwikkeld.

Een luxe pakket met daarin onder andere het vijfgangenmenu van Moshik en een overnachting in het hotel, inclusief panoramisch uitzicht over de stad.

Vorig artikel

Nationale Mosselweek: mosselen eten voor aantrekkelijke prijs

Volgend artikel

Elf keer gin op Instagram

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.